Είναι από τις φορές που ένα κοινωνικό μέσο έφερε στην επιφάνεια μια πραγματική – και όχι απλώς ψηφιακή γνωριμία, που θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας. Μαζί με τον φίλο και συντάκτη Σταύρο Καλαϊτζίδη Ιωάννου, για του λόγου το αληθές, εξαιτίας του Σταύρου γνώρισα τον Γιάννη Παπαγεωργίου και σας τον συστήνω!

    Ο Γιάννης ζει στην Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό, η ζωή του έφερε πολλές χαρές αλλά και μια βαθιά πίκρα, σπούδασε, έμαθε να τα βγάζει πέρα μόνος, να είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του και να προσπαθεί καθημερινά για όσα θέλει να επιτύχει στη ζωή του. Είναι μόλις είκοσι οκτώ. Δεν σας τον παρουσιάζω για γαμπρό αλλά αν τον γνωρίσετε, θα καταλάβετε ότι το μεγαλύτερο όπλο του είναι η εικόνα του «καλού παιδιού».

Τον γνωρίσαμε μέσω του instagram, έχοντας ένα δημοφιλή λογαριασμό με πολλούς followers, τον ακολουθήσαμε και εμείς!

    Από το 2015 ο Γιάννης είναι  Γενικός Διευθυντής της οργάνωσης  ΚΕ.ΑΣ.Μ.  Στόχος του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης είναι να διαμορφώσει και να προωθήσει πολιτικές προτάσεις στις βάσεις της ελεύθερης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Μια ομάδα εκατοντάδων ατόμων όπου μέσω εκδηλώσεων προσπαθεί να οργανώσει διαφορετικές απόψεις και νέες ιδέες για την εξέλιξη της χώρας μας.  Συναντηθήκαμε πριν λίγο καιρό στο γραφείο του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Ο Γιάννης έχει σπουδάσει οικονομικά και στη πορεία ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στo Management & Human resources, καθώς και digital marketing – αναγκαίο κακ(λ)ό της εποχής! Σήμερα ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης θέλοντας να εκπροσωπήσει τα αιτήματα και τις απόψεις της νεολαίας. Ο χρόνος του είναι λίγος, καθώς το πρωί εργάζεται  σε τράπεζα και τα απογεύματα συνήθως περιλαμβάνουν ομιλίες σε εκδηλώσεις.

    Πιστεύει στην  ελεύθερη οικονομία με ένα κοινωνικό πρόσημο. Δηλαδή, χαμηλή φορολογία και ελεύθερο ανταγωνισμό, έτσι ώστε να προκύπτουν ευκαιρίες και κίνητρα για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, δίχως ωστόσο να χαθεί το κοινωνικό κράτος στην υγεία και την παιδεία που είναι αγαθά για όλους τους φορολογούμενους.

    Ερωτώμενος αν διαθέτει ελεύθερο χρόνο να ζήσει όπως οι συνομήλικοι του  δηλώνει ότι «Τον χρόνο τον φτιάχνουμε εμείς.» Δεν μπορεί να λείψει πολύ από τους φίλους του, οι οποίοι είναι και θερμοί υποστηρικτές του αλλά ούτε και από την οικογένεια του. Έχει δυο ακόμα αδέρφια τα οποία φέτος βρίσκονται στην 3η λυκείου.

    Όταν ο ίδιος βρισκόταν στην ηλικία τους επηρεάστηκε βαθιά από την ξαφνική απώλεια του πατέρα του, πικράθηκε (χρησιμοποιώ την ίδια λέξη) και ένιωσε ότι από κει και πέρα έπρεπε να πατήσει μόνος του στα πόδια του. Η ζωή του έμαθε να είναι υπεύθυνος και όπως λέει να προσπαθεί ως καλό παράδειγμα για τα αδέρφια του.

 Ψάχνοντας την αχίλλειο πτέρνα του, παραδέχτηκε το έντονο πάθος του για δουλειά, αλλά και το άγχος που του δημιουργεί η επιμονή του να βρίσκεται συνεχώς σε πρόγραμμα.

Αυτό που τον ξαφνιάζει..

    «Συνεχώς με ρωτούν γιατί θέλω να ασχοληθώ τόσο νέος και καλό παιδί με την πολιτική. Πιστεύω ότι οι νέοι είμαστε αυτοί που πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο αυτή της χώρας. Επίσης, για να πειστούν οι νέοι και να νιώσουν οικεία χρειάζονται έναν εκπρόσωπο κοντά στην ηλικία τους, καθώς ψηφίζουμε από τα δεκαεπτά.»

«Είδαμε τα λάθη, και θέλουμε να τα αλλάξουμε!»

    Ακόμα και με τα μνημόνια το 2009, ψηφίσαμε Παπανδρέου θεωρώντας ότι λεφτά υπάρχουν! «Χωρίς να σκεφτούμε πως θέλουμε την Ελλάδα και από που θα προέλθουν έσοδα, πιστεύουμε σε  πολιτικές προτάσεις αβάσιμες. »

    Το μπάσκετ του δίδαξε την έννοια της ομαδικότητας. «Χρειάζεται συγκέντρωση, στόχος και ομαδικότητα για την εξέλιξη αυτής της χώρας. Μόνο αν δώσεις την πάσα, θα χαρεί όλη η ομάδα μαζί! Κλείνω απότομα και ουσιαστικά, πιστεύοντας στην εικόνα του «καλού παιδιού», που θα παραμείνει ίδιο, δίχως να ξεχάσει από πού ξεκίνησε και τα όνειρά του.

 Δήμητρα Δημητρίου

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Dimitra Dimitriou

To “followyourdream” της ήταν η δημοσιογραφία, την οποία και ακολουθεί. Αν και ο χρόνος της είναι περιορισμένος, παραμένει δημιουργική, γεμάτη χαμόγελα. Θαυμάζει τους ανθρώπους που γοητεύουν με το μυαλό τους και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για την ζωή. Όσο εύκολα προσαρμόζεται τόσο δύσκολα αλλάζει συνήθειες στην ζωή της. Της αρέσει η λογική, η τάξη και έτσι λειτουργεί στην καθημερινότητά της. Δύσκολα αρνείται μια φιλική βραδιά και έναν απολαυστικό καφέ! Λατρεύει τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων που οδηγούν σε νέα ερωτήματα. Πιστεύει στο ''live it to believe it'' και έτσι θα βρίσκεται κοντά μας, να μας βάλει σε τάξη και να μοιραστεί κάθε τι που ζει και την προβληματίζει!