Το «ΜΑΜΟΣ» είναι ένα όνομα που ίσως να ‘χεις ακούσει τους τελευταίους μήνες, εκτός κι αν είσαι από τους πιο παλιούς, οπότε λογικά θα είχες την ευκαιρία να την γευτείς κι όλας. Αν πάλι δεν ανήκεις σε καμιά από τις δυο ευκαιρίες, ήρθε η ώρα να μάθεις, γιατί κάτι μεγάλο ετοιμάζεται στην πόλη… Το όνομα «ΜΑΜΟΣ» λοιπόν αντιστοιχεί σε μια ιστορική μπύρα που για πρώτη φορά έκανε την εμφάνιση της στην Πάτρα το 1876, από τον Λορέντζο Μάμο. Ο Πέτρος Μάμος, γιος του Λαρέντζο Μάμο, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός της Ακαδημίας του Μονάχου, ενώ απέκτησε εμπειρία σε μεγάλα ζυθοποιεία της Γερμανίας και της Τσεχίας.

Έπειτα, η εταιρία ακολούθησε μια επιτυχή πορεία 100 χρόνων, όπου και αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που δέχτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 από μπύρες που τότε είχαν ξεκινήσει να εισάγονται στην Ελλάδα, καθώς δεν ήθελε να υποβαθμίσει την ποιότητα της μπύρας της. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Μάμος στο CNN Greece, «Η οικογένεια νιώθει περήφανη γιατί ποτέ δεν είχε δοσοληψίες με πολιτικούς, πλήρωνε πάντα τις υποχρεώσεις της, έκλεισε το 1979 πληρώνοντας όλα της τα χρέη και δεν καταδικάστηκε ποτέ για παρανομίες ή λαθρεμπόριο».

Έτσι, μετά από 38 χρόνια απουσίας του ελληνικού αυτού brand από την βιομηχανική σκηνή της χώρας, επιστρέφει στα τραπέζια μας από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και είναι σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα. Η νέα μπύρα που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά είναι τύπου pils με περιεκτικότητα αλκοόλ 5% και σε πρώτο στάδιο θα κυκλοφορήσει στην Πάτρα, στη συνέχεια στην Πελοπόννησο και τέλος στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τι είναι όμως καλύτερο από μια μπύρα που κάνει την επανεμφάνιση της μέσα στο καλοκαίρι; Μα ένα party με μπύρα ΜΑΜΟΣ φυσικά! Την Πέμπτη 14 Ιουνίου ήρθε η σειρά μας να υποδεχτούμε και στην Θεσσαλονίκη την μπύρα ΜΑΜΟΣ, με ένα speakeasy party… «όπως τότε». Υπό τους ήχους των The Swingin’ Cats, με πολύ χορό, dress code και… μπύρα MAMOS. Που; Στην Πλατεία Εμπορίου! Εμείς θα ήμαστε σίγουρα εκεί εσύ;


Εσύ ξέρεις ποιο είναι το συνθηματικό για το Speakeasy πάρτυ της μπύρας ΜΑΜΟΣ? Μπες στο https://www.opwstote.gr/ και θα μάθεις!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.