Ένας εναλλακτικός τρόπος να χάσει κανείς κιλά και αρκετά διαδεδομένος είναι με τις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων. Όμως σε μια δίαιτα που σου απαγορεύει να φας κυρίως τα πιο αγαπημένα τρόφιμα όπως πατάτες, μακαρόνια και ρύζι τί να φας και εσύ η αγαθιάρα;

Για αυτό είμαι εγώ εδώ να σου δείξω μια πετυχημένη συνταγή για να συνοδέψεις τα κεφτεδάκια και κάθε τι κρεατικό με ένα γευστικότατο πουρέ….. κουνουπίδι.

Αφού μας απαγορεύουν τον πουρέ πατάτας, θα φτιάξουμε πουρέ κουνουπίδι, και δεν θα πιστεύεις ότι είναι καλύτερος και από τον κλασικό στο υπογράφω!

Τι θα χρειαστούμε για δυο μερίδες:

½ κουνουπίδι

250ml γάλα

250ml νερό

1 κλωναράκι βανίλια ή μισή βανίλια σκόνη

1κτγ μέλι

50γρ τριμμένα κασέρια

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες, το ρίχνουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα, το νερό και την βανίλια και το βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αφού βράσει το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα μούλτι με  το μέλι, τα κασέρια και το αλατοπίπερο και το χτυπάμε καλά μέχρι να πάρει υφή πουρέ.

Κάντε το και θα με θυμηθείτε, δεν θα ξαναφάτε πουρέ πατάτας!


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΡΟΤΙΑΔΟΥ

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.