Τι ποθείς περισσότερο στη ζωή σου; Δεν έχεις παρά μία και μοναδική ευκαιρία να μαγέψεις την μοίρα και να το ζητήσεις. Άμπρα κατάμπρα Μοίρα! Άμπρα κατάμπρα Πόθε! Είναι στη διάθεση σου ή καλύτερα στις διαταγές σου. Δεν είναι κάποιο αστείο, ούτε κάποιο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να δειλιάζεις ούτε λεπτό.

Η Μοίρα έχει πάρει σάρκα και οστά. Κάθεται μαζί σου στο τραπέζι. Περιμένει να ακούσει αυτό που σε λίγα δευτερόλεπτα θα ξεστομίσεις. Σου προσφέρει ένα ποτήρι κρασί. Είναι ακριβώς αυτό που σου αρέσει! Προς τι η έκπληξη; Τώρα σοβαρά, περίμενες η Μοίρα να μην ξέρει τι πίνεις; «Δεν είναι υπέροχο αυτό το κρασί; Είναι αποκλειστικά παραγωγής του καταστήματος». Αυτά ήταν τα λόγια της.

Και εκεί γεννήθηκε η πρώτη αμφιβολία. Γιατί η Μοίρα περιμένει να της ζητήσεις τον μεγαλύτερο σου πόθο; Αφού είναι η Μοίρα! Σίγουρα ξέρει! Κάθεται τόσο ψύχραιμη απέναντι σου. Θα έλεγε κανείς με τον αέρα του νικητή! Αγέρωχη. Όμως για κάποιο λόγο, αυτός που επιλέγει σήμερα είσαι εσύ.

Έχει φτάσει λοιπόν η ώρα αρκεί να αρχίσεις να μιλάς. Πίνεις μια γουλιά απ’ το κρασί. Αφήνεις το ποτήρι κάτω. Ανοίγεις το στόμα και…. Ο σερβιτόρος; Ο σερβιτόρος απλά έχει έρθει να αλλάξει το τασάκι από τις γόπες. Σας διακόπτει πριν ακριβώς ξεστομίσεις την μεγαλύτερή σου επιθυμία. Και σας ρωτάει… «Μήπως επιθυμείτε κάτι άλλο;»

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ γοητευτικός. Ίσως ο τόνος της φωνής του, ίσως ο τρόπος που κινείται μέσα στο χώρο… Σίγουρα αυτό το απίστευτο timing να σου κάνει την ίδια ερώτηση που περίμενε απάντηση η ίδια η Μοίρα σού τράβηξε την προσοχή! Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι μήπως ήταν κάποιο τερτίπι της. Την κοιτάζεις μες τα μάτια για να καταλάβεις μήπως κρύβει κάτι πριν δώσεις την απάντησή σου στον σερβιτόρο.

«Όχι, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο ή μάλλον ένα ακόμα ποτήρι από αυτό το υπέροχο κρασί που μόλις έμαθα ότι είναι παρασκευής σας».

«Ναι, είναι αλήθεια, το φτιάχνουμε με πολλή αγάπη και θαλπωρή».

«Τότε σίγουρα θα ήθελα ένα ακόμα ποτήρι, μπορείτε να πηγαίνετε παρακαλώ», απάντησες στον σερβιτόρο.

«Περιμένω την επιθυμία σου», ακούστηκε να σου λέει η Μοίρα.

«Άραγε τι ποθείς περισσότερο; Τι είναι αυτό που κάνει ολόκληρο το κορμί σου να ξυπνάει; Τι είναι αυτό που λαχταρά η ψυχή σου; Τι είναι αυτό που σου δίνει την μεγαλύτερη αξία σαν λόγο ύπαρξης;»

«Άμπρα κατάμπρα Πόθε! Άμπρα κατάμπρα Μοίρα! Η επιθυμία σου είναι πλέον διαταγή για μένα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσες μόλις ξεστόμισες τον μεγαλύτερο πόθο της ζωής σου.

«Μα ήταν τόσο απλό;» Φάνηκες να λες στη Μοίρα. «Φυσικά και είναι», σου ανταποκρίθηκε. «Έχω την δύναμη να προδιαγράφω αυτά που θα συμβούν και το πεπρωμένο επαγρυπνεί για να τηρήσει αυστηρά όσα του έχω πει. Ορίζω και επεξεργάζομαι τα πάντα. Όπως άλλωστε και το σημερινό μας ραντεβού. Ήταν προδιαγεγραμμένο να συμβεί.  Η συνάντησή μας δεν είναι τυχαία, όπως άλλωστε και η δύναμη που σου δόθηκε για μία και μοναδική φορά να επιλέξεις ΕΣΥ τι θέλεις να σου συμβεί. Υπέθεσε ότι αυτές τις μέρες είμαι κάπως γενναιόδωρη με τους καλούς ανθρώπους σαν κι εσένα».

Η ικανοποίηση φαινόταν ξεκάθαρα στα μάτια σου. Ο μεγαλύτερός σου πόθος θα πραγματοποιηθεί! Μα τι ατέρμονη χαρά είναι αυτή…  Η πεποίθηση της ελευθερίας ότι όρισες την τύχη σου! Το τυχαίο πλέον δεν φαίνεται να έχει την ίδια δύναμη με πριν.  Εσύ όρισες το πεπρωμένο σου!

«Λοιπόν είναι η ώρα να πηγαίνω. Τώρα ξέρω τι αναζητάς περισσότερο στη ζωή σου. Συνέχισε τον δρόμο σου και να θυμάσαι μονάχα αυτό… Πάντα κατά τύχη συναντά κανείς το πεπρωμένο του και του εξομολογείται τον μεγαλύτερο του πόθο….».

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!