Get to know Τάσο and Νίκο

Το Τερψιλαρύγγιο στεγάζεται στη Μάρκου Μπότσαρη 14 και πρόκειται για ένα μπακάλικο με μεγάλη ιστορία.

Μια οικογενειακή επιχείρηση τριών γενιών, ιδρύθηκε το 1964 από τον Αναστάσιο Σαχπενδέρη, πέρασε στο γιο του, Θεόδωρο και σήμερα το διαχειρίζονται οι γιοί του, Τάσος και Νίκος. Διαφοροποιείται αισθητά από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του είδους και ο βασικός λόγος που επιβιώνει μέσα στην κρίση, είναι η αγάπη των πελατών για το μαγαζί και τα σπάνια προϊόντα του.


Ας μιλήσουν ο Τάσος και ο Νίκος

Τι ξεχωρίζει το Τερψιλαρύγγιο από τα υπόλοιπα μπακάλικα της πόλης;

Αυτό που το διαφοροποιεί άμεσα είναι η ιστορία και η προσωπικότητα του μαγαζιού. Το δουλεύει η οικογένειά μας εδώ και 52 χρόνια και έχουμε καταφέρει να συστήσουμε πολλά καινούρια πράγματα στους καταναλωτές που δεν έχουν καμία σχέση με τα τυποποιημένα προϊόντα που βρίσκει κάποιος σε άλλα παντοπωλεία και super market.

Περιγράψτε ένα τέτοιο προϊόν.

Αρχικά, το Τερψιλαρύγγιο ήταν το πρώτο μαγαζί που σύστησε το hotdog στη Θεσσαλονίκη. Για πάρα πολλά χρόνια, ήταν το πιο διάσημο μέρος για να το γευτεί το κοινό. Ήταν μια καινοτομία της εποχής και ο κόσμος ήταν πολύ ένθερμος. Το μαγαζί ήταν γεμάτο φοιτητές, που έρχονταν από όλα τα σημεία της Θεσσαλονίκης αλλά και μεγαλύτερους ανθρώπους που παραλλήλιζαν  -και εξακολουθούν  να το κάνουν- τη νοστιμιά και την ποιότητα με την επιχείρησή μας.

Άλλαξε η συνταγή του  hotdog από τότε μέχρι σήμερα;

Επειδή όπως είπα, ήταν αυτό που μας έκανε γνωστούς στο ευρύτερο κοινό, δεν το αλλάξαμε καθόλου, χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά, πάντα εγχώρια. Έρχονται συνέχεια άνθρωποι στην ηλικία του πατέρα μας με τα παιδιά τους και με χαρά λένε πως το μαγαζί ήταν το μέρος όπου σύχναζαν στα νιάτα τους, μας λένε ιστορίες με τον παππού και τον πατέρα μας και θέλουν να συστήσουν με τη σειρά τους στα παιδιά τους την ποιότητα της γεύσης, γιατί παρά τον ανταγωνισμό, ακόμα ξεχωρίζει.

Πόσες διαφορές σημειώθηκαν από την εποχή που ιδρύθηκε μέχρι τώρα, που είναι στην ιδιοκτησία σας;

Πρακτικά, δεν άλλαξαν πολλά. Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της εποχής, αλλά διατηρούμε πάντα την αύρα των παλιών χρόνων. Δεν προτιμούσαμε ποτέ προϊόντα εισαγωγής, ούτε εμείς, ούτε ο πατέρας και ο παππούς μας. Είχε ξεκινήσει με κονσέρβες, τώρα μπορείς να βρεις τα πάντα. Ακόμα και η διακόσμηση του μαγαζιού, διατηρήθηκε. Εξωτερικά είναι το ίδιο, για να το θυμάται ο κόσμος και να αναπολεί τις στιγμές του, απλά το φρεσκάρουμε. Είναι πολύ ιδιαίτερος χώρος -η θεία μας, που τότε ήταν διάσημη ζωγράφος, έχει επιμεληθεί τις ζωγραφιές στους τοίχους, που πάντα εντυπωσίαζαν τους πελάτες, γιατί είναι πρόσωπα της μυθολογίας που εξυμνούν το μαγαζί!

Γιατί προτιμάτε μόνο εγχώρια προϊόντα;

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα. Όπως μας εμπιστεύεται ο κόσμος, έτσι και εμείς θέλουμε να μένει απόλυτα ευχαριστημένος. Ακόμα, όλα είναι μια αλυσίδα. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι σημαντικοί κλάδοι, και τα προϊόντα εξαιρετικά. Αυτά που θα βρει κάποιος στα ράφια μας, δεν είναι ευρείας και μαζικής κατανάλωσης, είμαστε πολύ επιλεκτικοί με αυτό που προωθούμε. Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και τον πιο απαιτητικό, καθώς θα βρει πληθώρα νέων γεύσεων, που δεν τις συναντά εύκολα σε άλλα καταστήματα.

Το μαγαζί φημίζεται και για τα ιδιαίτερα ποτά που προωθεί. Ο κόσμος δοκιμάζει κάτι νέο ή αρκείται στα συνηθισμένα;

Έχουμε πολύ μεγάλη ποικιλία σε μπύρες, σπάνιες και προσεκτικά διαλεγμένες. Πολλοί νέοι, έρχονται για να δοκιμάσουν μια νέα γεύση, γιατί δε θα τις βρουν πουθενά στη Θεσσαλονίκη.

Πώς χαρακτηρίζετε την καθημερινή επαφή με τους πελάτες;

Είναι το κλειδί της επιτυχίας του μαγαζιού. Έχουμε καταφέρει να μελετάμε τις προτιμήσεις του πελάτη, να συζητάμε μαζί του, να γινόμαστε μια παρέα. Πέρα από τις υπηρεσίες στο φαγητό, η εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στην οικογένειά μας, είναι και ο λόγος που διατηρείται η επιχείρηση.

”Στο

Τερψυλαρύγγιο

ξεπερνάς

τα όριά σου.”

Πείτε μου κάτι σχετικό με το #tinpatisa.

Έχει να κάνει με 3 πελάτες. Μια μέρα, τηλεφώνησαν και είπαν να κάνουμε 10 hotdog για αρχή και να συνεχίσουμε να κάνουμε κι άλλα. Σε μια συνεδρία 2 ωρών, έφαγαν 86 και μετά πήγαν για επιδόρπιο! Δεν το πιστεύαμε.

Και το ηθικό δίδαγμα;

Στο Τερψυλαρύγγιο ξεπερνάς τα όριά σου!

Πώς ερμηνεύετε την «αγαθιάρα»;

Σαν site είναι καινοτόμο. Σαν κοπέλα, ψηλή, ξανθιά, λίγο αφελής.


Τερψυλαρύγγιο on Facebook

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.