Την Κυριακή 2/4 έγινε κάτι πολύ όμορφο στο Ολυμπιακό μουσείο και η agathiara ήταν εκεί!

Το «Catwalk» σε συνεργασία με τη «Woodstories», αλλά και την απαραίτητη φαντασία των παιδιών, έφτιαξαν πασχαλινές λαμπάδες για καλό σκοπό. Κάθε παιδί δημιούργησε δύο λαμπάδες, την μια κρατούσε και την άλλη την πρόσφεραν στο «Make A Wish», με στόχο να γίνουν πραγματικότητα για άλλη μια φορά οι ευχές των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Τι είναι όμως το «Catwalk»;

Εμπνευστής του «Catwalk» είναι η πολυταξιδεμένη Νατάσσα Ντόρτογλου.  Η ίδια ξεχώρισε την ιδέα αυτή στο Μαϊάμι και αποφάσισε να την υλοποιήσει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, με τη βοήθεια καταρτισμένων ενδυματολόγων, σχεδιαστών και fashion editor. Το «Catwalk» ουσιαστικά είναι ένα πρότυπο εκπαιδευτικό εργαστήρι, που δημιουργήθηκε για την υλοποίηση της φαντασίας σε συνεργασία με την γνώση, την έμπνευση, τη χαρά και τη δημιουργικότητα. Εκεί παιδιά ηλικίας 6 έως 14 χρονών, που λόγω ηλικίας δεν μπορούν να ενταχθούν σε μια σχολή μόδας, διδάσκονται τις τάσεις της μόδας, τις αρχές της ραπτικής, δηλαδή, σχεδιασμό, πατρόν, υλοποίηση και επιπλέον, τη μεθοδικότητα και τη συνεργασία για τη διεξαγωγή μιας επίδειξης μόδας. Στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς, ως γνήσιο fashion workshop, διοργανώνει μια επίδειξη μόδας με τις δημιουργίες των μαθητών του εργαστηρίου.

Οι μικροί αυτοί σχεδιαστές μόδας στόλισαν τις λαμπάδες με υφάσματα και ξύλινες δημιουργίες της «Woodstories» φτιάχνοντας μοναδικές λαμπάδες.

Η «Woodstories» έχει μια πολύχρονη ιστορία στο χώρο του ξύλου και την επεξεργασία του, έτσι παίρνει το ξύλο στην πιο πρώιμη και αγνή μορφή του και το μετατρέπει σε μοναδικές και εμπνευσμένες δημιουργίες.
Αποτελείτε από μια ομάδα ανθρώπων, που οι ίδιοι συνηθίζουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους ως νεράιδες, αφού συλλέγουν τις δικές σας επιθυμίες, τις ιδέες σας και με την δική τους τεχνογνωσία τις κάνουν πραγματικότητα. Φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δικές σας μοναδικές «ξύλινες ιστορίες».
Αυτό έκαναν και για χάρη της εκδήλωσης που έγινε στο Ολυμπιακό Μουσείο σχεδιάζοντας φορέματα από ξύλο αντίστοιχα με αυτά των πριγκιπισσών της Disney!


Facebook: Make A Wish , Catwalk  , Woodstories

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.