Η καπνιστή λιχουδιά από την Σκωτία, ο σολομός, ολοένα και περισσότερο μπαίνει στη ζωή και τη διατροφή μας αποτελώντας ένα ιδιαίτερο έδεσμα θαλασσινής γεύσης. Η θρεπτική του αξία είναι τεράστια καθώς περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα.
Πως όμως μπορούμε να τον απολαύσουμε και πώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον εντάξουμε στο πρωινό μας; Εδώ σου έχω την αγαπημένη μου συνταγή για brunch “Καπνιστός σολομός σε κρουασανάκια βουτύρου συνοδευμένα με scrambled eggs”. Μην σας φοβίζει το όνομα θα είναι έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά.

Τι θα χρειαστούμε:
Καπνιστό σολομό ( στα ψυγεία των super market)
Κρουασανάκια βουτύρου (είτε τύπου Pillsbury ή από τον φούρνο)
Δύο αυγά (για μία μερίδα)
Λίγη κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε τα κρουασανάκια τύπου Pillsbury το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την συσκευασία να τα ρολάρετε και να τα ψήσετε στον φούρνο για 15 λεπτά, αν τα πάρετε από τον φούρνο της γειτονία σας απλά τα κόβεται στα 3 και τα ρίχνεται σε ένα καυτό τηγάνι 3 λεπτά από την κάθε πλευρά ώσπου να πάρουν χρώμα και μετά τα αφαιρούμε.
Συνεχίζουμε με τα scrambled eggs, οπού θα πει χτυπημένα αυγά. Αυτό θα κάνουμε και εμείς θα τα χτυπήσουμε και στην συνέχεια θα τα ρίξουμε στο τηγανάκι, που πριν λίγο χρησιμοποιήσαμε μαζί με δύο μεγάλες κουταλιές βούτυρο και τότε θα ανάψουμε το μάτι σε μεσαία φωτιά και ασταμάτητα αρχίζουμε να ανακατεύουμε .. ανακατεύουμε.. ανακατεύουμε .. μόλις ξεκινήσουν να ψήνονται και να κάνουν κομμάτια, αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε περίπου δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος και επαναφέρουμε στην φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα κλείνοντας το μάτι. Ρίχνουμε και την τελευταία κουταλιά βούτυρο και ομογενοποιούμε , θέλουμε το μείγμα μας να είναι γυαλιστερό βουτυρένιο και κρεμώδες. ( Υ.Γ. θέλει πολύ αλατοπίπερο )
Στήνουμε σε ένα πιάτο από την μία τα κρουασανάκια μας, από την άλλη τα scrabble eggs μας και από πάνω τις φέτες σολομού!

Και βουαλά!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΡΟΤΙΑΔΟΥ

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.