Get to know Ελένη

Συνάντησα την Ελένη στην Πτολεμαΐδα, όπου μου μίλησε με ενθουσιασμό και χαρά για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ασχολία της.

Με μότο της το «Βάλε φαντασία», δημιουργεί χειροποίητα κοσμήματα, που σίγουρα απέχουν πολύ από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Απόφοιτος νοσηλευτικής χειρουργείου, είναι πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά της και χαρούμενη που εδώ και λίγο καιρό εξασκεί αυτό που σπούδασε.

Πολύ χαμογελαστή, δήλωσε πως της αρέσει κάθε τι διαφορετικό και περίεργο –εντυπωσιάστηκε με το φλαμίνγκο της agathiara–και η καλλιτεχνική της φύση φαίνεται από τις υπέροχες δημιουργίες της και τον ευφάνταστο τρόπο που φωτογραφίζει τα κοσμήματά της.

Ας μιλήσει η Ελένη τώρα

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη δημιουργία κοσμημάτων;

Από μικρή έφτιαχνα διάφορα πραγματάκια και κατασκευές, μου άρεσε γενικά να υλοποιώ κάτι που σκεφτόμουν. Τα τελευταία χρόνια, ξεκινήσαμε με την αδερφή μου να φτιάχνουμε κοσμήματα για προσωπική χρήση, γιατί πάντα είχα ιδέες για ένα καινούριο κόσμημα και με ευχαριστεί αυτή η διαδικασία.

Πότε πήρε μεγαλύτερη έκταση το χόμπι σου, δηλαδή να φτάσει σε σημείο να μιλάει μια πόλη για τις δημιουργίες σου;

Μου αρέσει πολύ και η φωτογραφία, οπότε όταν έφτιαχνα κάτι καινούριο, σκεφτόμουν το τρόπο που θα το αναδείκνυα περισσότερο και το φωτογράφιζα. Ανέβαζα μερικές στα social media και δεχόμουν πολλά θετικά σχόλια, οπότε άρχιζα να φτιάχνω ολοένα και περισσότερα. Κάνω και διακοσμητικά για το σπίτι και έτσι από ένα σημείο και μετά, αφοσιώθηκα αρκετά σ’αυτό.

Από τι εμπνέεσαι;

Γενικά έχω πολλές ιδέες. Στο μυαλό μου γενικά υπάρχει κάτι καινούριο που αξίζει να κατασκευαστεί. Υπάρχουν βέβαια και μέρες που δεν έχω καθόλου έμπνευση, κάθομαι κυριολεκτικά και κοιτάζω ταβάνι. Παρακολουθώ τις τάσεις, αλλά γενικά θέλω να βάζω τα δικά μου στοιχεία στο κάθε ένα κομμάτι.

Όντας νοσηλεύτρια, αφιερώνεις το χρόνο που θέλεις στις κατασκευές σου;

Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας αλλά έχει να κάνει και με την έμπνευση της στιγμής. Συνήθως ασχολούμαι βράδυ και αν έχω όρεξη, με βρίσκει το ξημέρωμα. Είναι πολύ ευχάριστη διαδικασία αλλά καμιά φορά αρκετά απαιτητική –έχω πάθει μέχρι και αυχενικό!

Σκέφτεσαι να το εξελίξεις σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, να ανοίξεις δηλαδή δικό σου μαγαζί?

Είναι δύσκολοι οι καιροί και στην Πτολεμαΐδα υπάρχουν ήδη πολλά κοσμηματοπωλεία, επομένως είναι ρίσκο. Σίγουρα όμως το σκέφτομαι και το θέλω πολύ, γιατί γενικά ο κόσμος αγαπάει το χειροποίητο κόσμημα. Είναι αφενός πιο οικονομικό και μπορεί να το έχει όπως ακριβώς το φαντάζεται.

Πες μου ένα περιστατικό που σε οδήγησε να παραδεχτείς πως #tinpatises.

Στην αρχή ενθουσιαζόμουν με το παραμικρό και έπαιρνα πάρα πολλά υλικά. Τα περισσότερα δε μου χρησίμευσαν ποτέ και ξόδεψα αρκετά χρήματα για ανούσια πράγματα.

Τι έμαθες από αυτό;

Ότι δε χρειάζεται να είμαι σπάταλη. Ξέρω πλέον τι μου χρειάζεται και αξιοποιώ πολύ σωστά τα υλικά μου.

Πώς ερμηνεύεις την Αγαθιάρα;

Μου αρέσουν πολύ τα ιδιαίτερα ονόματα, οπότε μόλις άκουσα για το site, μου κέντρισε αυτόματα το ενδιαφέρον και το έψαξα. Στην agathiara.gr μπορείς να διαβάσεις για τα πάντα και είναι ενδιαφέρον. Επίσης, τα φλαμίνγκο είναι υπέροχα!


Για να δεις και άλλες δημιουργίες της Ελένης, βρες την στο instagram 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.