Διανύουμε το πολυαναμενόμενο εκείνο δεκαήμερο του Νοέμβρη, όπου η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε κέντρο πολιτισμού, ανταλλαγής ιδεών και η «μεγάλη οθόνη» είναι πλέον το επίκεντρο. Πρόκειται για το 57ο διεθνούς φήμης Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που φέτος πραγματοποιείται μεταξύ 3-13 Νοεμβρίου.

filmimage2

Για εσένα που λατρεύεις τις καλές ταινίες, τις διεθνείς παραγωγές και την ποιότητα, είναι η ευκαιρία σου να ενημερωθείς για το φετινό πλούσιο πρόγραμμα, που για να λέμε την αλήθεια, δεν του λείπει τίποτα! Η διοργάνωση αποπνέει αέρα καινοτομίας και εκσυγχρονισμού, αν κρίνουμε και από τα λεγόμενα του Ορέστη Ανδρεαδάκη, διευθυντή του Φεστιβάλ, στην τελετή έναρξης. 221 ταινίες, εκ των οποίων 27 ελληνικές παραγωγές (η καινοτομία που λέγαμε), σε προκαλούν να τις απολαύσεις στους χώρους του Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας στην πλατεία Αριστοτέλους και στις αίθουσες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Οι ενότητες «Διεθνές Ανταγωνιστικό», «Ανοιχτοί Ορίζοντες», «Ματιές στα Βαλκάνια», «Film Forward», «Εκτός Συναγωνισμού», «Round Midnight», «2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι αυτήν», «Αντικατοπτρισμοί», «Αφιερώματα», «Ειδικές προβολές» δίνουν έμφαση σε κοινωνικά φαινόμενα, τόσο διεθνή όσο και εγχώρια, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν, αλλά και να εστιάσουν σε πεδία που απασχολούν τον κόσμο γύρω μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό! Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: http://tiff.filmfestival.gr/

Οι τιμές των προβολών είναι χαμηλές, με ειδικές εκπτώσεις, ενώ η προσβασιμότητα στους χώρους είναι πιο προσιτή από ποτέ.

Τι λες; Πάμε;

Πηγή: tiff.filmfestival.gr, www.amna.gr

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…