Είστε έτοιμοι να αποδράσετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Μήπως σκοπεύετε επίσης να πάτε για κάμπινγκ; Σας ρωτάω, γιατί ήθελα να σας υπενθυμίσω πως ακόμα και στις διακοπές, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μη γυμναστείτε (ναι, για ακόμα μία φορά θα γίνω μία fitness στρίγκλα).

Όλοι γνωρίζουμε ότι η επιλογή του κάμπινγκ είναι ένα ιδιαίτερο είδος διακοπών, για άλλους αρκετά ευχάριστο και εύκολο, ενώ για άλλους αποτελεί μία δύσκολη δοκιμασία αντοχών (κάτι σαν survivor;). Όπως και να έχει, αυτό που σίγουρα χρειάζεστε, είναι πολλή ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ημέρας.

Τι καλύτερο λοιπόν, από το να ξεκινήσετε τη μέρα σας κάνοντας γυμναστική στην παραλία και συγκεκριμένα μέσα στο νερό;

H αντίσταση του νερού βοηθά υπερβολικά στο κάψιμο λίπους και δυναμώνει πάρα πολύ όλους τους μύες του σώματος.

Παρακάτω σου προτείνω ένα πρόγραμμα γυμναστικής μέσα στη θάλασσα, το οποίο όμως θα εκτελέσεις, φροντίζοντας το διάστημα μεταξύ του τελευταίου γεύματος και της άσκησης να είναι μεγαλύτερο των τριών ωρών και η στάθμη του νερού να είναι ως το στέρνο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μία απλή μπάλα.

Πρόγραμμα:

 1. Κρατώντας μία μπάλα, κολύμπησε ελεύθερο για 10 μέτρα χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια σου. Κάνε 5 επαναλήψεις με διαλείμματα όχι πάνω από 30”.
 2. Έπειτα, κράτα τη μπάλα στην επιφάνεια και από κάθετη θέση, κάνε μικρές αναπηδήσεις με το ένα πόδι να λυγίζει προσπαθώντας να φτάσει το γόνατο τη μπάλα. Εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με διαλείμματα 30”.
 3. Στην ίδια θέση και με τη μπάλα μπροστά από το στέρνο, κάνε απαγωγές ποδιών, 2 σετ των 20 επαναλήψεων.
 4. Κρατώντας τη μπάλα πάνω από το μέτωπό σου, κάνε κάθισμα μέχρι το νερό να καλύψει το πιγούνι σου και στη συνέχεια έκταση κορμού και δαχτύλων όσο γίνεται πιο ψηλά. Εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

Μετά από διάλειμμα 3-5 λεπτών, συνεχίζεις με το υπόλοιπο μισό του προγράμματος. 

 1. Κράτησε ξανά την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά κολυμπώντας για 10 μέτρα σε ύπτια θέση, κάνοντας 5 επαναλήψεις. Για να είναι αποδοτικό το κολύμπι, βάλε σαν στόχο ένα σημείο, π.χ. ένα βράχο που θα σε καθοδηγεί για να μην ξεφύγεις από την παράλληλη πορεία. Εάν μετά τις 2 επαναλήψεις δεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις σωστά, εκτέλεσε τις υπόλοιπες επιστρέφοντας σε πρηνή θέση (μπρούμυτα).
 2. Μετά, βγες λίγο πιο ρηχά ώστε να έχεις τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα για μεγαλύτερη σταθερότητα και την επιφάνεια του νερού στο ύψος του στέρνου μας. Στις υπόλοιπες ασκήσεις ο κορμός θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κάθετη θέση, τεντωμένος, με τους ώμους καλά τοποθετημένους πίσω και τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σε ενεργητική κατάσταση. Με τα χέρια σε διάσταση και σε γωνία 45 μοιρών, φέρε όσο περισσότερο νερό μπορείς με κυκλικές κινήσεις προς τα μέσα. Κάνε 2 σετ των 20 επαναλήψεων και διάλειμμα όχι μεγαλύτερο των 30”.
 3. Με τα χέρια τεντωμένα μπροστά από το στήθος και τις παλάμες στο νερό παράλληλες μεταξύ τους, με τα δάχτυλα σφιχτά ενωμένα, κάνε πιέσεις προς τα μέσα. Ολοκλήρωσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.
 4. Στην ίδια θέση αλλά αυτή τη φορά με τα χέρια σε έκταση και τις παλάμες στραμμένες προς τα έξω, εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με πιέσεις προς τα έξω.
 1. Τελειώνοντας, με τα χέρια αυτή τη φορά τεντωμένα και τοποθετημένα δίπλα από τους απαγωγούς και λίγο πιο πίσω και τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω, κάνε πιέσεις τρικεφάλων, με τους αγκώνες όσο μπορείς να κατευθύνουν την κίνηση και να μη χαλαρώνουν και να ανοίγουν. Εκτέλεσε τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων.

Συμβουλές

 • Μην ασκείστε χωρίς καπέλο και χωρίς αντηλιακό.
 • Κάντε διατάσεις στο τέλος και χαλαρώστε με λίγο κολύμπι ανάσκελα.
 • Πίνετε πολλά υγρά. Σε περίπτωση που αισθανθείτε ζαλάδα, σταματήστε άμεσα και πηγαίνετε στη σκιά.
 • Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.
 • Οι επαναλήψεις είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις ανάλογα με τις αντοχές σας.

Εύχομαι να περάσετε υπέροχα!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.