Κάθε χρόνο, βγάλε κούτες από το πατάρι, βάλε κούτες, στόλισε δέντρο, ξεστόλισε δέντρο, ξέμπλεξε τα λαμπάκια, κάνε εκατό φορές γύρω γύρω το δέντρο μην τυχόν και μείνει σημείο χωρίς μπάλα, εεε μα πέρισυ δεν άντεξα μου ήρθε να το βάλω στην κούτα στολισμένο όπως ήταν να το έχω έτοιμο και για φέτος!

Και όλο το ίδιο πράσινο, ψηλό με γιρλάντες, μπάλες χρυσές και κόκκινες λίγο χιονάκι στις άκρες και κάτι αγγελάκια Παναγιά μου φρικτά. Ε φέτος είπα δεν θα το ξαναζήσω, θα φτιάξω κάτι πιο εναλλακτικό, το μόνο που θα κρατήσω είναι το αστέρι! Ας δούμε μαζί τις ιδέες που έχω μαζέψει!

Το βλέπω δυο τρεις χρονιές τώρα αυτό το ανάποδο, έχει ένα ενδιαφέρον αλλά είπαμε όχι πάλι το ίδιο δέντρο.

%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf

Κάτι σε πιο συναισθηματικό, συμβολικό και ιδανικό για τα πρώτα Χριστούγεννα στο σπίτι με τον αγαπημένο σου νομίζω ότι είναι ότι πρέπει, μάζεψε κάμποσες φωτογραφίες σας, στοίχισε τες σαν δέντρο στον τοίχο, βάλε και τα φωτάκια περιμετρικά και έτοιμο!

%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-2

Λίγο πιο μίνιμαλ και κομψό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και οικονομικά να βάφοντας με λευκό σπρέι δυο τρία κλαδιά και προσθέτοντας τις αγαπημένες σας μπάλες ( λίγες και καλές).

%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-4

Μία άλλη καλή και εργένικη λύση είναι να κρεμάσετε μπάλες από μια παλιά ξύλινη σκάλα, γιατί όχι;

%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf

Τα δέντρα δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα τριών διαστάσεων, με τις δύο μόνο διαστάσεις μπορούμε πολύ εύκολα να σχηματίσουμε με τα φωτάκια που ήδη έχουμε ένα δέντρο στον τοίχο, και καλύτερα αυτόν του παιδικού δωματίου ώστε να μην ανησυχούμε μην τυχόν και πέσει ολόκληρο δέντρο στα κεφαλάκια των μικρών μας φίλων.

%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-6

Στην ίδια φιλοσοφία με τα λαμπάκια έτσι και εδώ κόβοντας έξι με επτά κλαδιά και καρφώνοντας τα στον τοίχο έχουμε γρήγορα και απλά ένα πολύ όμορφο δέντρο, και αντί για τα κλασικά στολίδια μπορούμε να βάλουμε τα παιχνίδια των παιδιών μας.

%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-3

Ούτε φωτάκια, ούτε κλαδιά, ούτε γιρλάντες θα χρειαστούν για να φτιάξουμε αυτό το δέντρο, παρά μόνο πετονιά,σύρμα και μπάλες! Τι πιο πρωτότυπο!

%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-8

Και όσο για τους λάτρεις των βιβλίων δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη ιδέα, απλά μόνο στοιβάζοντας τα αγαπημένα μας βιβλία δημιουργούμε το πιο ιδιαίτερο δέντρο.

%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-5

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.