Κάτι ιδιαίτερο, μαγευτικό και εντυπωσιακό διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την συνεργασία 11 διακεκριμένων θιάσων για 11 ημέρες. Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας ThessPuppet 2016, που για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στην Θεσσαλονίκη.
Σαπουνόφουσκες, κούκλες, μαριονέτες, μουσική, ταχυδακτυλουργικά και παντομίμα, συμβάλλουν σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που υπόσχεται να αφήσει άφωνους μικρούς και μεγάλους. Από τις 2 έως και τις 12 Δεκεμβρίου, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις με σεμινάρια και workshop, περιμένουν εσάς και τα παιδιά σας για να σας μυήσουν στον κόσμο του κουκλοθέατρου.

«To ThessPuppet 2016 προωθεί το θέατρο με κούκλες και αντικείμενα ως παραδοσιακή μορφή τέχνης με βαθιές ρίζες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Χωρίς να χάνει τη λαϊκή καταγωγή του, αυτό το είδος τέχνης έχει προσαρμοστεί στην εποχή μας και καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο σύγχρονο θέατρο», αναφέρει ο Χουάνχο Κοράλες, καλλιτεχνικός διευθυντής του ThessPuppet 2016, δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για μία καλά ψαγμένη και σύγχρονη διοργάνωση.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα των παραστάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων, στο http://www.tch.gr/.

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας σε σχόλιο!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…