Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και τα μικρά ανθρωπάκια μας έχουν ανάγκη από την καθημερινή τους έξοδο! Τι ομορφότερο από μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς με τη μαμά και το μπαμπά! Ποιος δεν θέλει την παρέα και τον καφέ με την αγαπημένη θεία και θείο; Φυσικά όλες οι μανούλες είναι πάντα ετοιμοπόλεμες με την τσάντα του μωρού τους.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που τα απαραίτητα δεν είναι και τόσο απαραίτητα;

Σαφώς σε κάθε τσάντα μωρού υπάρχουν πάντα τα προϊόντα αλλαγής πάνας , καθαρές πάνες και όλα εκείνα που η μαμά χρειάζεται τακτικά! Υπάρχουν και πράγματα τα οποία τα έχουμε σε δεύτερη μοίρα, όμως με το που βγαίνουμε από το σπίτι σκεφτόμαστε «Αχ, το ξέχασα και δεν το πήρα».

Παρακάτω ακολουθεί ένας μίνι οδηγός που τώρα, τη θερινή περίοδο είναι απαραίτητος και μη εξαιρετέος κατά τη γνώμη μου:

Βραχιολάκι αντικουνουπικό σιτρονέλας

Το απαραίτητο αξεσουάρ καροτσιού για νεογέννητα, που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν αντικουνουπική κρέμα.

Σκιάστρο καροτσιού

Ήταν άπειρες οι φορές που προσπάθησα να κάνω σκιά στο μωρό μου, στα μη προστατευόμενα από το καρότσι μέρη, που χτυπούσε ο ήλιος με κάποια πανούκλα ή πανί.

Παιχνίδια απασχόλησης

Ακόμη και στα πιο ενδιαφέροντα μέρη με τους αγαπημένους μας, είναι πολλές οι φορές που οι μικροί μας φίλοι θέλουν παιχνίδι και εναλλαγή!

Αδιάβροχο καροτσιού

Γιατί ακόμη και το καλοκαίρι δεν ήταν λίγες οι φορές, τις οποίες βγήκαμε και μας έπιασε καλοκαιρινή μπόρα!

Πλαστικό σελτεδάκι

Για την αποφυγή μικροβίων χρησιμοποιήστε πλαστικό σελτέ, που δεν μπορεί να φέρει μικρόβια και πλένεται εύκολα στο νιπτήρα του μπάνιου σας.


Όλα τα άλλα, τα γνωστά (δεύτερα ρούχα, κάλτσες, ζακέτα, πάνες, κρέμες) γλυκές μου μανούλες συνεχίζετε να τα παίρνετε απαραιτήτως μαζί σας, γιατί τα παιδιά θέλουμε να μένουνε παιδιά και να λερώνονται χαρούμενα και ξέγνοιαστα στο παιχνίδι!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια