Το λιπαρό δέρμα είναι το δέρμα που έχει ανοιχτούς πόρους και εκκρίνει υπερβολικό σμήγμα. Γι’ αυτό το λόγο η επιδερμίδα γυαλίζει και παρουσιάζει ατέλειες, όπως τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Η λιπαρότητα εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία, αλλά και σε ενήλικες γυναίκες, κυρίως όταν υπάρχουν ορμονικά προβλήματα.

Η λιπαρότητα μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, κάποιος δηλαδή να γεννιέται με το πρόβλημα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί μετά από χρήση συγκεκριμένων καλλυντικών. Εμφανίζεται συνήθως σε συνδυασμό με ακμή, ένα δέρμα δηλαδή που έχει τάση προς ακμή είναι πιθανότερο να εμφανίζει στοιχεία λιπαρότητας. Τέλος, το λιπαρό δέρμα μπορεί να έχει σχέση με ορμονικούς παράγοντες και κυρίως με πολυκυστικές ωοθήκες και σπανιότερα με τον θυρεοειδή.

Για σας λοιπόν, που έχετε λιπαρότητα στο πρόσωπο σας, προτείνω τρία προϊόντα που δεν έχουν χημικά, είναι απολύτως φυσικά και τραβούν τη λιπαρότητα απ’ το δέρμα.

Σκόνη Αργίλου

Ο άργιλος είναι ιζηματογενές πέτρωμα μαλακό και πολύ πλούσιο σε μέταλλα. Οι ιδιότητες του εξαρτώνται από την καταγωγή και το χρώμα του.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αργίλων. Εμάς μας ενδιαφέρει ο πράσινος άργιλος, ο οποίος είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου, του αργιλίου και ασβέστη. Είναι ιδανικός για καθαρισμό, είναι αντι-φλεγμονώδης, απορροφητικός και προσροφητικός( απορροφά την λιπαρότητα). Ενδείκνυται και για πρόσωπα με σπυράκια (ακνεικά).

Αναζητήστε την σκόνη πράσινου αργίλου σε ένα  φαρμακείο.

Τρόπος χρήσης:

Αναμιγνύετε τη σκόνη με νερό και απλώστε την στο πρόσωπό σας. Αφήστε μέχρι να στεγνώσει και να αισθανθείτε ότι τραβάει, δηλαδή 10 λεπτά με 15 λεπτά το πολύ. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νεράκι. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μέσα στη μάσκα αιθέρια έλαια.

Σκόνη Μπεντονίτη:

 

Ο Μπεντονίτης αποτοξινώνει και επουλώνει το δέρμα. Βοηθάει πολύ σε πρόσωπα με ακμή. Όπως και ο Άργιλος, έτσι και αυτός έχει ιδιότητες προσροφητικές, δηλαδή απορροφά τη λιπαρότητα.

Τρόπος χρήσης;

Αναμιγνύετε τη σκόνη με νερό φτιάχνοντας μια πάστα. Αλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο, αφήστε για 20 λεπτά και ξεβγάλετε τη με άφθονο νερό. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δείτε σύντομα αποτέλεσμα.

Σκόνη Καολίνη

Η ιδέα για χρήση Καολίνη για θεραπείες του δέρματος δεν είναι καινούρια. Πάντοτε θεωρούταν ότι έχει «θαυματουργές ιαματικές ιδιότητες». Η μάσκα αργίλου απορροφά πολύ εύκολα το περιττό λίπος του δέρματος και τις ακαθαρσίες, ανοίγει τους πόρους και καταστρέφει τα στίγματα. Μέσω της αντιβακτηριακής του δράσης ενισχύει τη δυνατότητα του οργανισμού στην αντιμετώπιση δερματικών ερεθισμών.

Τρόπος χρήσης:

 O Καολίνης χρησιμοποιείται συνήθως με τη μορφή της «μάσκας ομορφιάς» (μόνος του ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια). Αναμιγνύετε με νερό και απλώστε στο πρόσωπο. Αφήστε για 15-20 λεπτά και ξεβγάλετε.


Καλή επιτυχία!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Georgia K.

Σίγουρα θα την αναγνωρίσεις μέσα στο πλήθος από τα μαλλιά της. Συνήθως τα απογεύματα θα την βρεις στο πάρκο της γειτονιάς, να βγάζει βόλτα την αγαπημένη της Ρούμπι (λευκή σκυλίτσα με μαύρο μάτι). Είναι αλήθεια πως είναι τόσο φιλόζωη, που δυσκολεύεται να σκοτώσει και κουνούπι. Ζει στο Κιλkίς, στον ελεύθερο της χρόνο βοηθάει τον φιλοζωικό σύλλογο της πόλης και άλλοτε προγραμματίζει ταξιδάκια. Οι ασχολίες τις δεν τελειώνουν εδώ. "Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να ναι περιποιημένη.", πιστεύει η ίδια! Η Georgia σπούδασε Αισθητικός και βρίσκεται μαζί μας για να μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά ομορφιάς και περιποίησης.