Είναι λογικό και σύνηθες το φαινόμενο κάποιος να γεμίζει τις κενές επιφάνειες του σπιτιού με καθημερινά αντικείμενα. Ο χώρος γεμίζει πληροφορία και όλη αυτή η πληροφορία γεμίζει το υποσυνείδητο. Το σπίτι από χώρος χαλάρωσης μετατρέπεται σε χώρο σύγχυσης. Όλη αυτή η πληροφορία μπορεί να κρυφτεί με μία απλή οργάνωση του χώρου, βασισμένη στις αρχές του μινιμαλισμού. Αγγλιστί, “let’s go minimal”!

-Μίνιμαλ και ακαταστασία δεν πάνε μαζί. Οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης του χώρου δεν αποφέρει αποτελέσματα εάν υπάρχουν πεταμένα ρούχα για παράδειγμα στον καναπέ.
-Ότι δεν φαίνεται δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Η αποθήκευση των καθημερινών αντικειμένων (και όχι μόνο) είναι σημαντική για την αποσυμφόρηση του χώρου. Συρόμενα ντουλάπια σε έπιπλα είναι ένας έξυπνος και γρήγορος τρόπος αποθήκευσης. Αποθηκεύοντας σε σκαλιά, πάτωμα, τοίχους δεν διαταράσσεται η ισορροπία του υπόλοιπου χώρου με περιττές προσθήκες που δεν έχουν προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό.
-Το χρώμα στον χώρο θα δοθεί με τα έπιπλα και τα λιγοστά αντικείμενα. Η παλέτα αποτελείται από ουδέτερα και ψυχρά χρώματα όπως γρι, μπεζ, ώχρα, τιρκουάζ σε απαλούς, παλ τόνους.

%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bf-3

-Το λευκό φόντο είναι πάντα η πρωταρχική επιλογή για τους περιμετρικούς τοίχους, καθώς αναδεικνύει στο μεγαλύτερο βαθμό τα υπόλοιπα χρώματα. Επειδή, όμως το απόλυτο λευκό μπορεί να «τρελάνει» το μάτι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν απαλές αποχρώσεις του γκρι στην οροφή και σε κάποιους τοίχους.
-Μικρά κάδρα καλό είναι να αποφεύγονται. Καλύτερα ένας μεγάλος πίνακας.
-Τα μεγάλα ανοίγματα των παραθύρων εκτός από την διαμπερότητα που προσφέρουν στον χώρου ανοίγουν διάλογο και με τον «πρόγονο» του μινιμαλισμού, το φενγκ σούι και επιτρέπουν στην ενέργεια να «τρέξει» στον χώρο. Ξύλινες περσίδες σε απλή γραμμή προτιμώνται από τις κουρτίνες για την κάλυψη των ανοιγμάτων.

%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bf-6
“Less is more”, “Doing more with less”, “Less but better”, Όποια έκφραση και αν ασπαστείς το σίγουρο είναι πως αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να το απορρίψεις.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Spiros Nikolopoulos

Ο Σπύρος Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου το έτος 1995 κ μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Η μεγάλη του επιθυμία να σπουδάσει αρχιτεκτονική εκπληρώθηκε στην ηλικία των 18, όπου άρχισε να φοιτά στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τότε μέχρι κ σήμερα, όπου βρίσκεται στο 4ο έτος σπουδών έχει συνεχή παρουσία σε εθελοντικές δράσεις σχετικές με την αρχιτεκτονική, διεθνή “workshops”, διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έκανε μέρος της πρακτικής του άσκησης στους “Not A Number Architects”. Ως μελλοντικός αρχιτέκτονας δεν σκέφτεται να σταματήσει να επαγρυπνά για το μέλλον της αρχιτεκτονικής, του κόσμου κ να επιδιώκει την εξέλιξη κ των δύο.