Έχουμε πει πολλές φορές πως αυτή η πόλη είναι μαγική, όπως και να το κάνουμε!

Πολλές φορές όμως, στο άκουσμα της Θεσσαλονίκης στο μυαλό μας έρχεται ο Λευκός ο Πύργος, η Νέα Παραλία, το Λιμάνι, τα μαγαζιά της παραλιακής, τα ταβερνάκια στα Λαδάδικα, τα καφέ της Καλαμαριάς, ξεχνώντας μία εξίσου εντυπωσιακή περιοχή: τα Κάστρα!

Η Άνω Πόλη μπορεί για πολλούς να μην είναι η πρώτη επιλογή στα σχέδιά τους για έξοδο ή για μία απλή βόλτα, ωστόσο αξίζει έστω και για μία φορά να την επισκεφθείς. Έτσι για την ιστορία, τα τείχη χρονολογούνται από τα βυζαντινά χρόνια, με τον πύργο Τριγωνίου να έχει τη σημερινή του μορφή από τον 15ο αιώνα και το Γεντί Κουλέ να αποτελεί φυλακές μέχρι και πριν 30 χρόνια. Η θεά κόβει την ανάσα και η περιοχή με τα στενάκια και τις χρωματιστές γωνιές παραπέμπει σε μία άλλη εποχή.

Εάν, λοιπόν, περιηγηθείς στα Κάστρα σίγουρα ένα καφεδάκι ή ένα μικρό γεύμα είναι απαραίτητο, γι αυτό η agathiara σου προτείνει μερικές όμορφες γωνίες για να ξαποστάσεις μετά τον ποδαρόδρομο.


Café Αίθριο

Το μέρος αυτό μου έκανε «κλικ» βλέποντάς το από μακριά, αφού κατά κάποιο τρόπο παραπέμπει σε νησί, με τα λευκά σαλονάκια του κάτω από τα δέντρα. Είναι ένα από τα πιο παλιά καφέ στην πόλη, λίγα μέτρα κάτω από το Γεντί Κουλέ, ενώ μέχρι το 1912 αποτελούσε καφενείο για τους φρουρούς και τους επισκέπτες των φυλακών. Μπορείς να επισκεφθείς το Αίθριο για να απολαύσεις τον καφέ σου ή το κρασί σου με ηρεμία, μέσα στα δέντρα.

Café Bar Castra (Επταπυργίου 122)

Η ταράτσα της Άνω Πόλης που υπόσχεται την καλύτερη θέα! Είτε πρωί είτε βράδυ, είτε για καφέ είτε για ποτό, το τοπίο είναι μαγικό και σε κάνει να συνειδητοποιείς την ομορφιά αυτής της πόλης.

Brusco

Στο Brusco μπορείς να απολαύσεις ένα μεσογειακό γεύμα, με συνοδεία ποτού ή κρασιού και φυσικά είναι ανοιχτό και το πρωί για καφέ. Η καλή μουσική, η χαλαρή ατμόσφαιρα και τα gourmet πιάτα θα σε κάνουν να αγαπήσεις την Άνω Πόλη.

Ελπίζω να επιλέξεις τα Κάστρα και την Άνω Πόλη για μία από τις εξορμήσεις και σίγουρα δε θα χάσεις!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…