Πινέλα Μακιγιάζ

Μας βοηθάνε να βαφόμαστε, να τονίζουμε τα χαρακτηριστικά μας, να καλύπτουμε κάποιες τυχόν ατέλειες, όπως τα σπυράκια, αλλά… μήπως ευθύνονται κιόλας για τα τυχόν σπυράκια που θα εμφανιστούν στην επιδερμίδα μας;

Η αλήθεια είναι πως δεν φταίνε αυτά εξ ολοκλήρου καθώς όπως εκείνα περιποιούνται εμάς αντίστοιχα και εμείς οφείλουμε να τα καθαρίζουμε μετά από κάποιες χρήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση μικροβίων στα πινέλα, που στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο πρόσωπο μας με την εφαρμογή κάποιου προϊόντος. Αν θέλετε να μάθετε πως θα τα διατηρήσετε καθαρά δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω δυο εύκολους και γρήγορους τρόπους με προϊόντα που έχετε ήδη σπίτι σας!

  1. Με λάδι

    Σε ένα καθαρό πιάτο αναμειγνύεις μια κουταλιά της σούπας λάδι και ένα μικρό κομμάτι σαπούνι. Στη συνέχεια βρέχεις το πινέλο σου με χλιαρό νερό (προσοχή η φορά των τριχών να είναι πάντα προς τα κάτω) και το τρίβεις, με απαλές και πλάγιες κινήσεις, πάνω στο σαπούνι που έχει στάξει το λάδι μέχρι να σταματήσει να βγαίνει χρώμα και ξεπλένεις.

  2. Με το σαπουνάκι προσώπου ή το σαμπουάν σου

Πλένεις τι τρίχες των πινέλων με χλιαρό νερό, εφαρμόζεις μια μικρή ποσότητα είτε από το σαπουνάκι προσώπου είτε από το σαμπουάν πάνω στις τρίχες, τρίβεις απαλά μέχρι να σταματήσει να βγαίνει χρώμα και ξεπλένεις.

  1. Στέγνωμα

Υπάρχουν δύο τρόποι να στεγνώσεις τα πινέλα σου ή θα τα βάλεις σε ένα ποτήρι όρθια, με τη φορά των τριχών προς τα πάνω, ή θα τα απλώσεις σε μια καθαρή πετσέτα και κάθε δύο με τρεις περίπου ώρες θα φροντίζεις να τα αλλάζεις πλευρές προκειμένου να μην είναι πατικωμένα από την μια πλευρά.

Extra tips:

Απολύμανση: Μόλις τα ξεπλύνεις μπορείς να τα απολυμάνεις, γεμίζοντας το 1/3 ενός μικρού μπολ με ξύδι και τα 2/3 με νερό, βάζεις μέσα τις τρίχες του πινέλου, ανακατεύεις περίπου για ένα λεπτό και ξεπλένεις.

Απαλά πινέλα: Αφού τελειώσεις όλη τη διαδικασία πριν τα βάλεις να στεγνώσουν μπορείς να τους βάλεις ελάχιστη ποσότητα conditioner μαλλιών να τα τρίψεις και να τα ξεπλύνεις. Τα πινέλα σου θα ναι πιο απαλά από ποτέ!


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.