Τα τελευταία της Χριστούγεννα ετοιμάζεται να περάσει η οικογένεια Ομπάμα στο Λευκό Οίκο και η πρώτη κυρία, Μισέλ Ομπάμα, έδωσε τη δική της πινελιά, σε συνεργασία με τον Μπράιαν Ραφανέλι, κάνοντας ένα φαντασμαγορικό στολισμό εν όψει Χριστουγέννων.

Για τον ξεχωριστό στολισμό χρειάστηκαν τα εξής: 65.000 στολίδια, 25.000 νήματα «πομ-πομ», 8.000 φιόγκοι, 7.500 κορδέλες, 380 μέτρα γιρλάντα, 109 στεφάνια, 63 χριστουγεννιάτικα δέντρα, 32 χιονάνθρωποι. 100 εθελοντές απασχολήθηκαν προκειμένου να απολαύσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά ήταν τα δύο τεράστια ομοιώματα των δύο σκύλων της οικογένειας Ομπάμα, Μπο και Σάνι. Ακόμα χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες τουβλάκια lego, από τα οποία κατασκευάστηκαν 56 κουκλόσπιτα!

Το φετινό θέμα αποτελεί «Το δώρο των Χριστουγέννων» και επιλέχθηκε για να αναδείξει τη χαρά του «να δίνεις» και «να παίρνεις» αλλά και τα «δώρα» που αποτελούν για τον άνθρωπο οι φίλοι, η οικογένεια, η εκπαίδευση και η καλή υγεία.

Ο τελευταίος στολισμός της Μισέλ Ομπάμα δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία από την πορεία της ως Πρώτη Κυρία τα τελευταία 8 χρόνια. Στο κόκκινο και στο πράσινο δωμάτιο ο στολισμός συμπεριλαμβάνει διάφορα φρούτα συμβολίζοντας το δώρο της «καλής υγείας» θυμίζοντας την εκστρατεία της Μισέλ για την καλή διατροφή των παιδιών. Ακόμα υπάρχουν στολίδια με θέμα τις μέλισσες, συμβολίζοντας τις κυψέλες που η Μισέλ «έχτισε» ανάμεσα στους κήπους του Λευκού Οίκου. Στη βιβλιοθήκη τοποθετήθηκαν ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα στολίδια διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία όπως χάρακες, μολύβια και κηρομπογιές, εμπνέοντας έτσι τη δημιουργικότητα των παιδιών. Ειδικά σχεδιασμένα στολίδια με τη λέξη «Girls» σε 12 διαφορετικές γλώσσες, δημιουργήθηκαν προς τιμήν της πρωτοβουλίας της Μισέλ «Let Girls Learn».

Η Μισέλ Ομπάμα κοινοποίησε μια σειρά από φωτογραφίες στο Snapchat, ενώ ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε πολλές ακόμα στα social media. Οι φωτογραφίες έκανα κυριολεκτικά το γύρω του κόσμου!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Kasapi

Γεννήθηκα για να ερωτευτώ... Λάτρης των βιβλίων, του γέλιου και της αλήθειας! Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος μας θα ήταν άσχημος δίχως παιδιά και ο ουρανός θα είχε χρώμα γκρι. Με φοβίζει η αρνητική ενεργεία και οι άνθρωποι που δεν τρώνε πολύ.