Καθώς έκανα την καθημερινή μου περιήγηση στο διαδίκτυο, είδα κάτι που πραγματικά εντυπωσιάστηκα και δε γινόταν να μη το μοιραστώ μαζί σας!

Το φημισμένο σχεδιαστικό γραφείο Carlo Ratti Associati αποκάλυψε τα σχέδια ενός ιδιαίτερα καινοτόμου project, που προτείνει την εγκατάσταση γυμναστηρίου σε σκάφος που θα διασχίζει το Σηκουάνα στο πανέμορφο Παρίσι. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Carlo Ratti, σημειώνει ότι το προτεινόμενο έργο αποτελεί καινοτομία για πολλούς και διάφορους λόγους. Αρχικά, παρ’ όλο που υπάρχουν ήδη κάποια τουριστικά καραβάκια που διασχίζουν τον ποταμό και λειτουργούν ως club, εστιατόρια και πισίνες, κανένα από αυτά δε λειτουργούσε έως τώρα ως γυμναστήριο. Επιπλέον, αυτό το πλωτό γυμναστήριο δε θα λειτουργεί από μόνο του με κάποιο μηχανισμό. Κινητήρια δύναμη του θα είναι ουσιαστικά τα άτομα που θα βρίσκονται πάνω σε αυτό. Χρησιμοποιώντας τα εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής θα παράγουν την απαραίτητη ενέργεια έτσι ώστε το γυμναστήριο να πλέει κατά μήκος του ποταμού – μα πόσο τέλειο!

navig2

Το πλωτό σκάφος είναι 20 μέτρα και έχει χωρητικότητα 45 ατόμων. Διαθέτει μια ξεχωριστή σειρά εξοπλισμού γυμναστικής και χάρη στους υδραυλικούς έλικες, το σκάφος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μια όμορφη κρουαζιέρα στο μαγευτικό Σηκουάνα. Παράλληλα, στο εσωτερικό αυτού του τόσο ιδιαίτερου γυμναστηρίου θα υπάρχουν και νέας τεχνολογίας οθόνες, οι οποίες θα δείχνουν στους επιβάτες πόση ενέργεια παράγουν με την άσκηση τους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις κλιματολογικές συνθήκες για το Παρίσι γενικότερα, αλλά και για το Σηκουάνα.

Όσον αφορά τα θετικά στοιχεία αυτής της κατασκευής, είναι πολύ βασικό το γεγονός ότι είναι άκρως φιλικό προς το περιβάλλον. Ακόμη, είναι ένας πολύ έξυπνος και πρωτοποριακός τρόπος να παροτρύνουν τον κόσμο να κάνει γυμναστική, αλλά και να δώσουν μια επιπλέον ευχαρίστηση σε όσους ήδη κάνουν. Μη ξεχνάμε όμως και  την τουριστική σημασία που μπορεί να έχει! Εγώ προσωπικά θα το θεωρούσα μια υπέροχη ιδέα να απολαύσω τη βόλτα μου στο διάσημο Σηκουάνα, κάνοντας διάδρομο ή ποδήλατο και κοιτάζοντας τα πάντα από  την απίστευτη πανοραμική γυάλινη πρόσοψη.

Για ρίξτε μια ματιά και στο βίντεο:

 

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.