Το Κυριακάτικο brunch αποτελεί πλέον συνήθεια για πολλούς.

Μάλιστα, έχει αντικαταστήσει για πολλούς τον λεγόμενο καφέ, καθώς είναι μια όμορφη διαδικασία για τις παρέες, διαφορετική και οικονομική.

Συνήθως επιλέγουμε ένα μαγαζί όπου μας αρέσει το μενού και ο χώρος. Έχεις σκεφτεί ότι μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου στο σπίτι;

Πρόσφατα η melisoula.gr με φιλοξένησε στην κουζίνα της για να μαγειρέψουμε μαζί Κυριακάτικο brunch!

(Το ονομάζω Κυριακάτικο γιατί η πλειοψηφία μόνο τις Κυριακές έχει ελεύθερο χρόνο.)

Η Μελίνα Χατζηπαντελή, η γλυκιά μας μελισούλα διατηρεί τα τελευταία χρόνια το δικό της pastry blog μαζί με την ομάδα της. Επιλέξαμε να φτιάξουμε croque madame, μιας και το αυγό σαν υλικό είναι το αγαπημένο μου για τέτοιου είδους γεύματα.

Η διαδικασία ήταν αρκετά απλή! Ο βαθμός δυσκολίας μικρός, για όσους τρομάζουν να μπουν στην κουζίνα, όπως εγώ!

Θα σου αποκαλύψω τα υλικά και ένα μυστικό. Τα υπόλοιπα μπορείς να βρεις εδώ, αν θες να το δοκιμάσεις και εσύ.

Υλικά:

Για την μπεσαμέλ

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1,5 κ.γ. μουστάρδα
  • 450 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • πιπέρι
  • αλάτι

Για τα τοστ

  • 10 αυγά ποσέ ή τηγανιτά
  • 10 φέτες σπιτικό ψωμί του τοστ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 6 φέτες γκούντα
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • θυμάρι
  • πιπέρι

Tip: Η Μελίνα μου αποκάλυψε ότι χρησιμοποιούμε την μεμβράνη πάνω στην μπεσαμέλ για να μη δημιουργηθεί πέτσα όσο θα κρυώνει. Προσοχή! Να εφάπτεται ακριβώς πάνω στην μπεσαμέλ!

Το brunch φυσικά εκτός από καλές γεύσεις χρειάζεται και καλή παρέα. Έτσι και εμείς μόλις ολοκληρώσαμε την συνταγή μας, απολαύσαμε το brunch.

Για να γνωρίσεις καλύτερα την Μελίνα, να σου πω πως:

  • Ξεκίνησε να μαγειρεύει για χόμπι. Απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής, στον ελεύθερο της χρόνο αγαπάει να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της. Ειδικότητά της, η ζαχαροπλαστική, και όπως λένε όλοι, η ζαχαρόπαστα στα χέρια της μετατρέπεται σε έργο τέχνης.
  • Δεν έχει αγαπημένη συνταγή που δεν θα άλλαζε ποτέ. Υπόσχεται όμως να μαγειρεύει πάντα για τους καλούς της φίλους.
  • Έχει εξάρτηση με την κανέλα. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στην μαγειρική σε γεύσεις που δεν φαντάζεσαι.
  • Τέλος, όνειρό της είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Να γνωρίσει διεθνείς γεύσεις και να τις μοιραστεί μαζί σας.

Η Μελίνα είναι μια μελισούλα. Ταξιδεύει για να είναι δίπλα σας και να σας προτείνει ό,τι ξεχωριστό ανακαλύπτει και της αρέσει.


Γνώρισε την Μελίνα και την ομάδα συνεργατών της και στο facebook

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Dimitra Dimitriou

To “followyourdream” της ήταν η δημοσιογραφία, την οποία και ακολουθεί. Αν και ο χρόνος της είναι περιορισμένος, παραμένει δημιουργική, γεμάτη χαμόγελα. Θαυμάζει τους ανθρώπους που γοητεύουν με το μυαλό τους και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για την ζωή. Όσο εύκολα προσαρμόζεται τόσο δύσκολα αλλάζει συνήθειες στην ζωή της. Της αρέσει η λογική, η τάξη και έτσι λειτουργεί στην καθημερινότητά της. Δύσκολα αρνείται μια φιλική βραδιά και έναν απολαυστικό καφέ! Λατρεύει τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων που οδηγούν σε νέα ερωτήματα. Πιστεύει στο ''live it to believe it'' και έτσι θα βρίσκεται κοντά μας, να μας βάλει σε τάξη και να μοιραστεί κάθε τι που ζει και την προβληματίζει!