Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά μέρη να ανακαλύψεις, όμως τα καλύτερα είναι αυτά που είναι καλά κρυμμένα. Έτσι κάπου μέσα στα στενά στα λαδάδικα (Ναυμαχίας Έλλης 4) βρίσκει κανείς το Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείo  εκεί να στέκει αγέρωχο από το 1951..

Η τρίτη γενιά τώρα πια έχει αναλάβει να κατασκευάζει κατά παραγγελία βιβλιοδεσίες απλές, πανόδετες, δερματόδετες με επιχρυσωμένα γράμματα και βαθυτυπίες, βιβλιοδεσίες καλλιτεχνικές, βιβλιοδεσίες με ύφασμα.

Ακόμη το βιβλιοδετείο παρέχει εργαστήρια βιβλιοδεσίας για παιδιά και ενήλικες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι δυο γάτοι, η Τέλα και Σπάγγος (θα μάθετε ποιοι είναι αυτοί όταν το επισκεφθείτε)  προσεγγίζουν με ευαισθησία τα παιδιά και τα φέρνουν σε επαφή με την κατασκευή ενός βιβλίου μέσα από παιχνίδι και θεατρικότητα. Όμως και τους μεγάλους φίλους δεν τους αφήνουν παραπονεμένους καθώς οργανώνουν συχνά εργαστήρια με ποικιλία θεμάτων , μπορείτε να γνωρίσετε τη βιβλιοδεσία ή να απασχοληθείτε δημιουργικά με το παιδί σας, ή ακόμη να κάνετε ένα δώρο σε ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Παράλληλα έχουν προσαρμόσει τις ανάγκες του σήμερα δημιουργώντας έτσι το Second Floor Workshop e-shop που φιλοξενεί είδη καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, κούκλες και πρωτότυπα παιχνίδια.

Η βιβλιοδεσία δυστυχώς περνάει μεγάλη κρίση με την ανάπτυξη των εργοστασίων και του αυτόματου δεσίματος των βιβλίων, όμως όταν υπάρχουν άνθρωποι όπως η Ράνια Καμπουράκη και ο Νίκος Λειβαδιώτης, με μυαλά και πρωτότυπες ιδέες, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο!

Πάρτε μία ιδέα από το εργαστήρι και μπορεί ίσως και εσείς να θελήσετε και εσείς  να κάνετε ένα ξεχωριστό χειροποίητο δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.