Αν έχεις βαρεθεί και εσύ τα κλασικά βαρετά ράφια, εδώ σου έχω τις πιο πρωτότυπες και ωραίες ιδέες για να διακοσμήσεις μοναδικά τους τοίχους τους σπιτιού σου!

Μια πολύ εύκολη κατασκευή για κρεμαστά ράφια που είναι μεγάλη τάση, μπορείς να την δημιουργήσεις σε λίγα μόνο λεπτά, θα χρειαστείς απλά δύο ζώνες και ένα κομμάτι ξύλο. Θα καρφώσεις τις ζώνες στον τοίχο και θα περάσεις το ράφι ενδιάμεσα.

Στην ίδια λογική ένα κρεμαστό ράφι μπορείς να το φτιάξεις και απλά με λίγο σπάγκο τρυπώντας το ράφι στις 4 γωνίες και περνώντας από εκεί κάθε σχοινί. Τέλος δέσε τις άκρες σε ένα κρεμαστάρι και κρέμασε το ράφι σου με ένα καρφί στον τοίχο.

Μια παλιά σκάλα μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ραφιέρα απλά γυαλίστε  ή βάψτε την και περάστε τα ράφια από τα σκαλοπατάκια.

Ακόμη και ψάθινα καλαθάκια ή και άχρηστα καφάσια μπορούν να μετατραπούν σε όμορφα χρηστικά ράφια για τον χώρο σας.

Αν βέβαια έχεις μια παραπάνω όρεξη και διάθεση αλλά και αν πιάνει λίγο το χέρι σου μπορείς να φτιάξεις τα πιο ξεχωριστά και μοναδικά ράφια από βαλίτσα και κιθάρα.! Απευθύνσου σε κάποιο μαραγκό για να σε βοηθήσει να κόψεις την βαλίτσα στην μέση και έπειτα κάρφωσε την πάνω στα ήδη υπάρχοντα ράφια. Το ίδιο και με την κιθάρα ζήτησε την βοήθεια κάποιου ώστε να βγάλεις το μπροστινό μέρος της, και έπειτα δημιούργησε και μικρά κομμάτια ξύλο ραφάκια στο εσωτερικό της κιθάρας.

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.