∗Κριός

Κάποιοι σε θεωρούν νάρκισσο και διαδίδουν ότι όλα ξεκινάνε και τελειώνουν με σένα,  ότι παθιάζεσαι με την εικόνα σου και ότι έχεις το στιλ ενός χολιγουντιανού σταρ. Λένε «να ένας κακομαθημένος». Θα σοκαριζόντουσαν αν ήξεραν πόσο ντροπαλός είσαι. Ή μάλλον όχι ντροπαλός αλλά πόσο σού είναι δύσκολο να μάθεις πώς να συμπεριφέρεσαι κοινωνικά. Γεννήθηκες Ερμηνευτής. Αν κάποιους τους ενοχλεί που γεμίζεις τη σκηνή πρόβλημα τους. Το μόνο που θέλεις είναι να σε αγαπάνε.
Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει συνήθως στις σχέσεις σου είναι ότι δεν είσαι καθόλου ρεαλιστής. Ο κύκλος έχει ως εξής: Έλκεις αναξιοπαθούντες, σε απορροφάνε ολόκληρο/η, χάνεις τον εαυτό σου, εξοργίζεσαι, εγκαταλείπεις και στο τέλος τα βάζεις με τον εαυτό σου που έπαιξε πάλι το ρόλο του σωτήρα. Λύση: Πάψε να αισθάνεσαι ένοχος/η για ό,τι συμβαίνει στους άλλους. Χρειαζόμαστε εξανθρωπισμένους αρχηγούς που να μπορούν να συμπονούν αλλά και να είναι αυτάρκεις. Χρειαζόμαστε ανθρώπους  που να μη φοβούνται να μένουν μόνοι.

∗Ταύρος

Ή είσαι το πιο γενναιόδωρο και ευγενικό πλάσμα που γεννήθηκε ποτέ στη γη ή είσαι το μεγαλύτερο κορόιδο. Ξέρεις ότι υπήρξαν φορές που αντιλήφθηκες ότι σε είχαν καβαλήσει αυτοί που εμπιστεύτηκες. Κάποιοι λένε ότι το να υπομένεις το βάρος ενός ξένου σού δίνει μαθήματα ζωής. Κάποιοι άλλοι τολμάνε να πούνε ότι είσαι πεισματάρης και άκαμπτος. Ας ελπίσουμε όμως ότι έχεις μάθει ένα πράγμα: είναι καλύτερα να παραμένεις μόνος σου παρά να παρασύρεσαι στα σκοτάδια από το Φάντασμα της όπερας.
Μεγαλώνοντας θα πρέπει να αποκτήσεις περισσότερη κοινή λογική στις σχέσεις και να μην αφήνεσαι στο μάρκετινγκ του άλλου που έχει πάντα την ίδια αφετηρία: Κάποιος θέλει ό,τι έχεις. Κολακευτικό. Απλά γίνε πιο επιφυλακτικός/η με αυτούς που μπαίνουν στη σκηνή. Μη βιάζεσαι να συμβιβαστείς. Μην παραδίδεις όλα τα μυστικά σου πολύ γρήγορα.
 

∗Δίδυμοι

Τόσες πιθανότητες για σχέσεις, τόσος λίγος χρόνος για να πάρεις κάτι από όλες. Φυσικά είσαι Δίδυμος, μια ρομαντική ανυπότακτη φύση.  Θα είσαι φρόνιμος σε μία σχέση; Ω ναι μπορείς να υποσχεθείς. Κάθε φορά με καινούργια ορμητικότητα, σε κάθε σχέση. Κάθε άνθρωπος και μια καινούργια ήπειρος, ένα ανεξερεύνητο νησί, μια καινούργια πατρίδα. Δεν είναι ότι είσαι άπιστος ή άκαρδος. Αντίθετα είσαι μια ευγενική, καλοπροαίρετη ψυχή και αισιόδοξη φύση που ονειρεύονται να παντρευτούν όχι να είναι παντρεμένοι. Δεν μπορούν να αποφύγουν το καινούργιο και όταν το εξαντλήσουν βαριούνται γιατί δεν έχουν να πουν τίποτα για αυτό πλέον.
Άρα πρέπει να βρεις ένα τρόπο για να γεφυρώνεις το χάσμα μεταξύ των μυαλών που θα σου επιτρέπει να μπαίνεις στις σχέσεις με την αισιοδοξία και με ανοιχτά μάτια ώστε να μη νιώθεις απογοήτευση και μοναξιά. Η αδελφή ψυχή που ποθείς διακαώς  πρέπει να υπάρχει κάπου στο γαλαξία αφού όπως λένε και τα ΧFILES «δεν είμαστε μόνοι μας».

∗Καρκίνος

Είσαι ένας θαυμάσιος, γλυκός άνθρωπος με πνευματικές ανησυχίες, πρώιμα ώριμος, ευτυχισμένος όταν οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι και λυπημένος όταν οι άλλοι είναι λυπημένοι. Υπάρχουν βεβαίως και οι κυνικοί που μόλις φωνάξουν  «Ει, εσύ ο εξαρτημένος» θα γυρίσεις αμέσως. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δε δίνεις τα πάντα συναισθηματικά σε πολλούς ανθρώπους και κυρίως στους προβληματικούς, αλλά και σε αυτούς που εκπέμπουν «κανείς δεν μπορεί να δει πόσο καλή ψυχή είμαι κάτω από αυτή τη μάσκα του αποτυχημένου» και κατευθείαν κολλάς. Αμέσως μετά  φυσικά σιχαίνεσαι το ρόλο που ανέλαβες.
Κι όμως συνεχίζεις να είσαι πάντα αυτός/ή που θα σταθεί, θα αναθρέψει, θα συμπαρασταθεί, θα ταΐσει-μεταφορικά και πρακτικά- και που θα πρέπει να κάνει τον πιο ώριμο στη σχέση. Κι αυτό αποτελεί ένα κομμάτι του προβλήματος. Το καθήκον σου είναι να μην μεταμορφωθείς σε ένα ρομπότ που το τηλεχειριστήριό του το έχεις παραδώσει σε άλλους από το φόβο ότι αν δεν κάνεις ότι θέλουν θα μείνεις μόνος/η.

∗Λέων

Μπορείς να μείνεις όρθιος μέχρι το τέλος του κόσμου κρατώντας στο χέρι σου το τρίπτυχο: Σταθερότητα- Αφοσίωση- Δημιουργικότητα. Εννοείται ότι επικεντρώνεσαι σχεδόν πάντα σε κάποιον/α που έχει συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού, ή που παρεκκλίνει από την κανονικότητα, αυτούς/ές που δεν έχουν το λούστρο, τους καλούς τρόπους, που δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα. Και ξέρεις γιατί; Για να παραστήσεις τον Πυγμαλίωνα. Να καταφέρεις να δώσεις ζωή σε ένα ακατέργαστο μάρμαρο. Να σμιλέψεις ένα έργο τέχνης. Να δημιουργήσεις κάποιον/α που θα υμνεί το ταλέντο σου.
Ή το αντίθετο. Παραδίδεσαι απόλυτα στον τελευταίο έρωτα και μετά από λίγο τον-ή την- απορρίπτεις επειδή τελικά δεν διαθέτει αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι από ένα σύντροφο. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις από τη μία άκρη στην άλλη. Αυτό που χρειάζεται να ελέγξεις δεν είναι τους άλλους αλλά τον εαυτό σου και να αποδεχθείς τα χαρακτηριστικά των άλλων που βρίσκεις ακαταμάχητα αλλά που στο τέλος δεν σου λένε τίποτα.

∗Παρθένος

Αν είσαι ένας κανονικός άνθρωπος που θέλει ευτυχισμένες και δημιουργικές σχέσεις θα πρέπει να επιτρέπεις στους ανθρώπους  να έχουν τις αδυναμίες τους, τις κακές τους συνήθειες, τις εμμονές τους. Πόσες φορές άραγε έχεις καταπιεί το δόλωμα της αδυναμίας του άλλου και έχεις χειραγωγηθεί από αυτόν; Μια ερωτική σχέση δεν είναι επάγγελμα στο οποίο ζεις με τον εφιάλτη ότι αν δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου θα απολυθείς. Θυμήσου κάθε φορά που είσαι ανασφαλής κάνεις το άλλο πρόσωπο να αισθάνεται αδύναμο και άρρωστο και ανίκανο να λειτουργήσει χωρίς εσένα- ένα σίγουρος τρόπος για να τελειώσει η σχέση.
 Η επιτυχία έρχεται όταν μπορείς να αισθανθείς  αγάπη και συμπόνια χωρίς να χάσεις τον εαυτό σου μέσα στα προβλήματα. Εγκαταλείποντας τον εαυτό σου για να αποδείξεις την αγνότητα της αγάπης σου αποτελεί ανοησία. Το να έχεις μυαλό στο κεφάλι σου και να μην ελκύεσαι από το μαζοχισμό. είναι η λύση.
Πηγή: Astroheart

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

be2live team

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, είναι το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο στην στάση του λεωφορείου, η διπλανή παρέα στο μπάρ, ο κολλητός σου που μόλις χώρισε... Ναι! Αυτό το τυπάκι της διπλανής πόρτας που την έχει πατήσει παραπάνω από μία φορά, σαν την be2live μας. Στο πλευρό της βρίσκονται φίλοι και μη, πρόθυμοι να αποτρέψουν άλλο ένα στραβοπάτημα της ή ακόμα να μοιραστούν την δική τους ιστορία μαζί σας. Η στήλη του gameofthoughts ανυπομονεί για την δική σου ιστορία, σε ένα παιχνίδι αληθινών σκέψεων. Και να θυμάσαι, πως το πιο σημαντικό όταν την πατάς είναι να χαμογελάς!