Τα πιο “υπέροχα μέρη” κάθε πόλης δεν είναι ούτε η πιο “in” καφετέριες και club, ούτε οτιδήποτε άλλο γνωστό σε όλους.
Τα πιο “υπέροχα μέρη” είναι εκεί που μπορείς να ανεβείς, κατά βάση, και να δεις τον κόσμο από ψηλά!
Να δεις όλη την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη.
Διακοπές στην Αθήνα λοιπόν, αρχές Νοέμβρη και ο κόσμος γύρω τρέχει σαν τρελός.
Η κατάλληλη στιγμή για απόδραση. Όλα γύρω σου τρέχουν, προσπερνάν και συ κάνεις το διαφορετικό, το “αλλοπρόσαλλο” κατ’ αυτούς, παίρνεις ένα διάλειμμα απ’ όλα.
Έτσι, μια απ’ αυτές τις μέρες του τρεξίματος για τους άλλους, της χαλάρωσης για σένα, βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο υπέροχα μέρη της Αθήνας, που ακούει στο μαγικό όνομα Πεντέλη.
Βράδυ!
Τα φώτα της πόλης φαίνονται σαν μικρά αστέρια που έχουν πέσει στη γη. Από εκεί, ναι, μπορείς να δείς απ’ άκρη σ’ άκρη. Το καζίνο της Πάρνηθας φωτισμένο εκεί ψηλά, που ακόμα και οι ρύποι της πόλης που εμποδίζουν την τόσο καθαρή ορατότητα, το κάνουν να δείχνει μαγικό. Έτσι όπως διακρίνονται τα φώτα του, να αιωρούνται στο πουθενά. Το αεροδρόμιο, το ΟΑΚΑ και λίγο πιο πέρα ο Πειραιάς…
Μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες και να αγναντεύεις.  Όσο είσαι εκεί, το μυαλό σου αδειάζει, ηρεμείς.
Τα πιο υπέροχα μέρη είναι αυτά που σε κάνουν να είσαι εσύ, που σε κάνουν να βρίσκεις χαρά στη μαγεία των απλών πραγμάτων.

Υ.Γ: Ένα αυτοκίνητο (για να ανέβεις), μια καλή παρέα και η μουσική του ραδιοφώνου είναι τα μόνα που θα σου ζητηθούν να “πληρώσεις”

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.