To dog-walking και dog-sitting είναι δύο καινούριες υπηρεσίες περιπάτου και φύλαξης των αγαπημένων μας τετράποδων κατοικίδιων.

Ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά αρχίζουν να εφαρμόζονται όλο και περισσότερο. Στη δική μας περίπτωση αυτό ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, όπου μια πελάτισσα με την οποία κάναμε εκπαίδευση (Dog Training) μας ζήτησε να βγάζουμε βόλτα το σκύλο της, όταν εκείνη θα έλειπε διακοπές.

Κι έτσι έγινε, μας εμπιστεύτηκε τα κλειδιά του σπιτιού της, όπου πηγαίναμε καθημερινά και βγάζαμε το σκύλο της βόλτα. Αυτό λειτούργησε σαν αφορμή ώστε να μπορέσουμε στην πορεία να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες για να προστεθεί σαν υπηρεσία στην εταιρία μας.

Αρχικά, ξεκινήσαμε να λειτουργούμε το dog walking, να βγάζουμε δηλαδή σκύλους βόλτα από το χώρο τους όταν ο ιδιοκτήτης δε μπορούσε λόγω έλλειψης χρόνου και στη συνέχεια προσθέσαμε και το dog sitting ούτως ώστε να εξυπηρετήσουμε και πελάτες που θα έπρεπε να απουσιάζουν για αρκετές μέρες. Πάμε όμως να δούμε τα οφέλη των δύο αυτών υπηρεσιών, πάντα με γνώμονα το καλύτερο για το το σκύλο και τον ιδιοκτήτη.

15218405_10154699429649720_1385331417_n
Προτιμήστε το dog walking αν:

  • Ο σκύλος σας είναι μεγάλος σε ηλικία ή δεν του αρέσει να αλλάζει περιβάλλον. Μένει στο χώρο του έχοντας την ασφάλειά του και δεν αγχώνεται.
  • Θέλετε να συνεχίζει σωστά το πρόγραμμά του χωρίς αλλαγές, παρόλο που εσείς πρέπει να λείψετε.
  • Θέλετε να φροντίσουμε και άλλα κατοικίδια που υπάρχουν στο χώρο σας, είτε άλλες εκκρεμότητες (αλληλογραφία, φροντίδα φυτών κλπ)

Plus:

  • Ανάλογα με την ηλικία, την προσωπικότητα και τις δυνατότητές του, του προσφέρουμε μεγάλες βόλτες και παιχνίδια.
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη μπορούμε να προσφέρουμε στο σκύλο εξορμήσεις (σε βουνό ή θάλασσα ανάλογα με την εποχή).

Προτιμήστε το dog sitting επειδή:

  • Ο σκύλος μένει στο χώρο μας μαζί είτε με ακόμη έναν σκύλο είτε μόνος κι έτσι έχει πάντα μια παρέα μες το σπίτι αν είναι σε μικρή ηλικία ή δεν έχει μάθει να μένει μόνος του
  • Υπάρχει η δυνατότητα συναντήσεων με άλλους σκύλους καθώς είμαστε υπέρ της κοινωνικοποίησης
  • Διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών που θα ευχαριστήσουν το σκύλο σας

Plus:

  • Κατόπιν συνεννόησης μαζί σας διαμορφώνουμε το πρόγραμμά του (βόλτες-φαγητό)
  • Προσπαθώντας να αναπτύξουμε οικειότητα και μια όμορφη σχέση με το σκύλο, οι βόλτες περιλαμβάνουν και διάφορα τρικς, έναν τύπο μίνι εκπαίδευσης!

Έχοντας πλέον αποκτήσει αρκετά μεγάλη εμπειρία σε αυτές τις υπηρεσίες, είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες μας εμπιστεύονται και μπορούμε να κάνουμε στην πράξη αυτό που αγαπάμε πολύ. Βιώνουμε πολύ ωραίες εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι και τη συντροφιά των σκύλων, οι οποίοι μας το ανταποδίδουν με όμορφα χαμόγελα.

Φυσικά προτού αναλάβουμε τον κάθε σκύλο, έχουμε ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα υγείας/συμπεριφοράς ώστε να ασχοληθούμε μαζί του εξατομικευμένα και να του δώσουμε όλη τη φροντίδα που χρειάζεται. Επιπλέον, ενημερώνουμε καθημερινά τον ιδιοκτήτη με φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Βιργινία Τσιγαρά
Cobrelius Project

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

be2live team

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, είναι το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο στην στάση του λεωφορείου, η διπλανή παρέα στο μπάρ, ο κολλητός σου που μόλις χώρισε... Ναι! Αυτό το τυπάκι της διπλανής πόρτας που την έχει πατήσει παραπάνω από μία φορά, σαν την be2live μας. Στο πλευρό της βρίσκονται φίλοι και μη, πρόθυμοι να αποτρέψουν άλλο ένα στραβοπάτημα της ή ακόμα να μοιραστούν την δική τους ιστορία μαζί σας. Η στήλη του gameofthoughts ανυπομονεί για την δική σου ιστορία, σε ένα παιχνίδι αληθινών σκέψεων. Και να θυμάσαι, πως το πιο σημαντικό όταν την πατάς είναι να χαμογελάς!