Την Κυριακή 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ο 5ος κατά σειρά αγώνας βουνού για τον Σύλλογο Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ.

Πλήθος κόσμου αγκαλιάζει κάθε χρόνο το θεσμό αυτό, τρέχοντας στα 13,5 χιλιόμετρα, στα 5 χιλιόμετρα και στο 1 χιλιόμετρο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την έμπρακτη αγάπη του στα παιδιά αλλά και στην δράση και τους σκοπούς του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ. Έτσι ο κόσμος με αυτή την τόσο απλή κίνηση της συμμετοχής σε έναν αγώνα δρόμου, διασκεδάζει και απολαμβάνει την όμορφη διαδρομή καθώς ο αγώνας πραγματοποιείται στον ορεινό  όγκο του Ωραιοκάστρου.

Με την αφορμή αυτή λοιπόν, τα τελευταία πέντε χρόνια, κάθε άνοιξη συγκεντρώνονται στον αύλειο χώρο του Συλλόγου Αυτισμού Ελπίδα πάνω από 3.000 άτομα απ’ όλη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, καθώς φέτος υπήρχαν συμμετοχές κι από την περιοχή της Αλεξάνδρειας (Ημαθίας), για να συμμετέχουν σε αυτή την τόσο απλή αλλά τόσο σημαντική πράξη. Η Agathiara βρέθηκε εκεί, τρέχοντας στα 5km και σας μεταδίδει τον παλμό φετινού αγώνα με φωτογραφίες και video.

 

Στην εκκίνηση

Η διαδρομή

 

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου συμμετείχε και φέτος

Η Πηγή Δεβετζή, χρυσή Ολυμπιονίκης, ήταν εκεί για να απονέμει τα μετάλλια

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.