Σαν official Χαλκιδικιώτισσα, δε θα μπορούσα να μην κάνω έστω και μία νύξη στις πασίγνωστες παραλίες, κάποιες από τις οποίες δικαίως έχουν βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για το δεύτερο πόδι, τη Σιθωνία. Έχοντας την φήμη ενός πιο «οικογενειακού» περιβάλλοντος, ήρεμων διακοπών και γαλήνιου τοπίου, θα μπορούσαμε να πούμε πως συνδυάζει δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Και το μπάνιο σου θα κάνεις, και το ποτό σου θα πιείς, και το ταβερνάκι σου θα το πας! Για εσάς, όμως, που έχετε μόνο ένα Σ/Κ να αποδράσετε, θα σας προτείνω κάποιες από τις πιο γνωστές και φυσικά καθαρές παραλίες για να επισκεφθείτε.

  • Παραλία Αγίου Ιωάννη, Νικήτη Χαλκιδικής

Με νερά καταπράσινα, τοπίο ανοιχτό και παραδεισένιο, η παραλία του Αγίου Ιωάννη διαθέτει τόσο ελεύθερη παραλία, όσο και beach bar για τους πάρτυ άνιμαλ φίλους μας. Η καθαρότητα των νερών θα σας κάνει να μη θέλετε να βγείτε από τη θάλασσα.

  • Ακτή Καλογριάς

Το μαγικό με αυτή την παραλία είναι ότι χωρίζεται με βραχάκια και στην ουσία πρόκειται για παραπάνω από μία ακτές. Θα παρατηρήσετε τα πεύκα να φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι το κύμα, ενώ το γαλάζια νερά είναι από τα πιο γνωστά της περιοχής. Φυσικά, δε λείπουν τα beach bars, για να απολαύσετε το μπάνιο σας με άνεση.

  • Παραλία Καρύδι

Ακτή ελεύθερη, χωρίς φασαρία, θυμίζει εξωτικό τοπίο μεταφέροντάς σας νοερά στην ακτή κάποιου μακρινού νησιού. Η κατάλευκη άμμος και οι ασχημάτιστες νησίδες μέσα στην θάλασσα, σε συνδυασμό με τα «σκόρπια» δέντρα, κάνουν το Καρύδι μία από τις πιο ξακουστές και διάσημες παραλίες, κατάλληλη τόσο για οικογένεια όσο και για παρέες. Αρκεί φυσικά να πάτε οργανωμένοι!

  • Καβουρότρυπες

Άλλη μία πολύ γνωστή παραλία της Χαλκιδικής, κυρίως για την δυνατότητα γυμνισμού, οι Καβουρότρυπες αποτελούν πλέον δημοφιλή προορισμό για όλους. Μία πραγματικά κατάλευκη μικρή ακτή, με λευκά βράχια, αλλά χωρίς άμμο, αποτελεί κάτι πολύ ιδιαίτερο που συνδυάζει τα πυκνά πεύκα με τους γαλανούς κολπίσκους.

  • Ακτή Τριστινίκα

Με απέραντη αμμουδιά, παρθένα νερά και φυσικό τοπίο, η Τριστινίκα χαμηλά στην Σιθωνία  συνδυάζει ελεύθερες ακτές, camping και φυσικά οικισμούς. Αξίζει να την επισκεφθείτε, εάν θέλετε να αισθανθείτε πως είναι να κάνεις μπάνιο σε μία ακτή λιγότερο «αξιοποιημένη» από τις υπόλοιπες.


Καλές βουτιές!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…