Get to know Απόστολος Νικολαϊδης

Συνάντησα τον Αποστόλη σε ένα γήπεδο 5Χ5, όπου, για τις ανάγκες της «εξομολόγησης», συνδύασε τα δύο του χόμπι, το ποδόσφαιρο και την κομμωτική.

Ο Αποστόλης είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων. Αν και ηλικιακά μικρός, έχει διαπρέψει στο χώρο του αθλητισμού, καθώς έχει περάσει από την ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ καταφέρνει να συνδυάζει και άλλες δραστηριότητες, παράλληλα με τη σχολή του. Με την φράση «Δε λέω όχι σε τίποτα», μας αποδεικνύει πως ακόμα και αν κάποιος καταπιάνεται με μία ασχολία, αυτό, δεν τον δεσμεύει αν θέλει να κάνει παράλληλα διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα, εφόσον τον γεμίζουν.

Ας μιλήσει ο Αποστόλης τώρα..

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κλωτσάω συνεχώς μια μπάλα και αυτό έδωσε την αφορμή στους γονείς μου να με γράψουν σε ηλικία τριών ετών, σε μια ποδοσφαιρική ακαδημία. Από τότε, ασχολούμαι ενεργά και έχω παίξει ερασιτεχνικά σε διάφορες ομάδες.

Πώς προέκυψε η προσθήκη σου στην ομάδα του ΠΑΟΚ, πριν μερικά χρόνια;

Οι ιθύνοντες διοργάνωναν κάποια τουρνουά με σκοπό να ανακαλύψουν νέους παίκτες. Έτσι, έτυχε να με δουν και με κάλεσαν να κάνω προπονήσεις και να παίζω αγώνες με τη δική τους ομάδα, σε δοκιμαστικό επίπεδο. Μετά από ένα μήνα, μου έγινε η πρόταση να έρθω από την πόλη μου, την Πτολεμαϊδα, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενταχθώ στο δυναμικό της ομάδας.

Κατά πόσο ήταν εύκολο να φύγεις από την πόλη σου σε μικρή ηλικία και τι αποκόμισες από αυτή την εμπειρία;

Ήταν αρκετά δύσκολο στην αρχή γιατί ήμουν μακριά από τους φίλους και την οικογένειά μου και παράλληλα έπρεπε να εγκλιματιστώ σε ένα νέο περιβάλλον. Αλλά όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει, εξισορροπείται η κατάσταση και γενικά σαν εμπειρία μου έμαθε πολλά, αν και τη βίωσα μικρός.

Τώρα που βρίσκεσαι;

Συνέχισα σε διάφορες ομάδες και τώρα παίζω στη Δορκάδα. Σ’αυτή την ομάδα είμαστε όλοι μια παρέα και το διασκεδάζουμε πάρα πολύ. Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και σ’αυτό συντελούν ο πρόεδρος, Γρηγόρης Παγώνης και ο προπονητής μας, Μαργαρίτης Κεχαγιάς.

Πώς συνδυάζεις τη σχολή με τις εντατικές προπονήσεις;

Βασικό μου μέλημα είναι να αντεπεξέρχομαι στις απαιτήσεις της σχολής και τις υποχρεώσεις μου ως φοιτητής. Από εκεί και πέρα προσπαθώ να είμαι συνεπής και στο πρόγραμμα της ομάδας.

Πέρα από το ποδόσφαιρο, χόμπι σου είναι και η κομμωτική. Πες μας αυτή την ιστορία.

Πήγαινα σε διάφορα κομμωτήρια και ζητούσα extreme κουρέματα, αλλά κανένας δεν πετύχαινε αυτό που ήθελα, επομένως αποφάσισα να αγοράσω μια δική μου μηχανή και να κουρεύομαι μόνος. Το αποτέλεσμα, άρεσε στους φίλους μου και μου ζητούσαν να αναλάβω και το δικό τους κούρεμα. Γενικά, μου αρέσει αυτή η διαδικασία, γιατί αρχικά χαίρομαι να βλέπω ότι τους ικανοποιεί η εικόνα τους μετά τη δική μου παρέμβαση. Επίσης είναι διασκεδαστική, καθώς, κατά τη διάρκεια, κάνουμε πλάκα, λέμε ιστορίες και περνάει ευχάριστα η ώρα.

Σκέφτεσαι να το εξελίξεις επαγγελματικά;

Βλέπω συνεχώς video στο Youtube για να μαθαίνω νέα πράγματα αλλά προς το παρόν έχω άλλες υποχρεώσεις, που τις θεωρώ πιο σημαντικές. Ποτέ όμως δε λέω όχι σε τίποτα. Θα δείξει.

Ήρθε η στιγμή να μου πεις ένα περιστατικό που σε έκανε να παραδεχτείς πως την πάτησες.

Θα σου πω δύο. Στα πλαίσια του ποδοσφαίρου, πίστευα πως κάποιος μπορούσε να χτυπήσει σοβαρά μόνο τα πόδια του, μέχρι που δέχτηκα μια κλωτσιά στη μύτη, την έσπασα και έμεινα για μήνες, εκτός γηπέδου. Όσον αφορά την κομμωτική, η κοπέλα μου, βλέποντας πως τα καταφέρνω με τα κουρέματα των φίλων μου, μου ζήτησε, μετά από τρία χρόνια σχέσης, να κουρέψω και αυτήν. Τελικά, κατάλαβα πως ήταν το πιο δύσκολο κεφάλι, καθώς ασχολήθηκα μαζί της πάρα πολλές ώρες, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποια ήταν τα ηθικά διδάγματα αυτών των ιστοριών;

Για το πρώτο, από τότε προσέχω πολύ στο γήπεδο να μην προκαλέσω κάτι αντίτοιχο σε κάποιον παίκτη. Για το δεύτερο, ου μπλέξεις με γυναίκες και τρίχες!

Πώς ερμηνεύεις την αγαθιάρα;

Ο χαρακτηρισμός παραπέμπει σε μία αθώα κοπέλα, ωστόσο τελικά οι γλυκιές και ήσυχες κοπέλες είναι αυτές που αποδεικνύονται πιο έξυπνες και παιχνιδιάρες. Πάντως, για όνομα ενός site, είναι πολύ πρωτότυπο, καθώς αμέσως σε κεντρίζει να κάνεις το κλικ και να μάθεις περί τίνος πρόκειται.

Βρες τον Απόστολο στο Instagram: apostoloscutz

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.