Η Γκαμπιέλ Μπονέρ «Κοκό» Σανέλ (19 Αυγούστου 1883 – 10 Ιανουαρίου 1971) ήταν Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας. Έγινε γνωστή ως Coco Chanel και ήταν μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ου αιώνα.

 

Η Κοκό Σανέλ δεν ήταν απλά μπροστά από την εποχή της. Ήταν μπροστά από τον ίδιο της τον εαυτό. Το γούστο της και η αίσθηση του στυλ που διέθετε, υπερπηδούν τη μόδα του σήμερα.

 

Η «ιέρεια» του στυλ μας άφησε μια πλούσια κληρονομιά όχι μόνο στο χώρο της μόδας αλλά και από συμβουλές που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να τις εφαρμόζει στη ζωή της.

 

 1. Η απλότητα είναι το κλειδί για την αληθινή κομψότητα.
 1. Στην ηλικία των 20, η γυναίκα έχει το πρόσωπο που της έδωσε η φύση. Στα 30, έχει το πρόσωπο που επέλεξε η ίδια. Στα 40, έχει το πρόσωπο που αξίζει.
 1. Δεν υπάρχουν άσημες γυναίκες – μόνο τεμπέλες.
 1. Η ηλικία μιας γυναίκας δεν έχει σημασία. Μπορεί να δείχνεις υπέροχη στα 20, να είσαι ακόμα θαυμάσια στα 40 και να μείνεις μοναδική ως το τέλος της ζωής σου.
 1. Η φροντίδα της εμφάνισής σου πρέπει να αρχίζει απ’ την καρδιά και την ψυχή σου. Τα προϊόντα ομορφιάς δεν βοηθούν από μόνα τους.
 1. Το άρωμα είναι ένα απαραίτητο και αξεπέραστο αξεσουάρ μόδας. Ανακοινώνει την είσοδο μιας γυναίκας στον χώρο και υπενθυμίζει την παρουσία της στους άλλους όταν λείπει.
 1. Να είσαι προσεκτική με την πρωτοτυπία. Μπορεί να σε μετατρέψει σε… μασκαρά.
 1. Όσο χειρότερα νιώθει μια γυναίκα, τόσο καλύτερη πρέπει να είναι η εμφάνισή της.
 1. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα να δείχνει μεγαλύτερη, απ’ την απελπισμένη της προσπάθεια να δείχνει νέα.
 1. Όταν φοράτε αξεσουάρ, βγάλτε το τελευταίο απ’ αυτά που φορέσατε.
 1. Το καλύτερο αξεσουάρ για μια γυναίκα είναι ένας όμορφος άντρας.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Vicky Vasilakopoulou

Συναισθηματική, αυθόρμητη, γεμάτη όνειρα και τόλμη. Επιλέγω να μην συμβιβάζομαι με τα πλαίσια, γι' αυτό και λάτρεψα την ενασχόληση μου με τα παιδιά. Αυτή ήταν μία από τις αιτίες ή τις αφορμές που με άλλαξαν σαν άνθρωπο. Παθιάζομαι με ό, τι κάνω και ό, τι κάνω στη ζωή μου το αγαπώ. Είμαι η Βίκυ Βασιλακοπούλου ή αλλιώς η “Αγαθιάρα”. Από μικρή συνήθιζα να γράφω τις σκέψεις μου όταν δεν μπορούσα να τις εκφράσω λεκτικά και το συνεχίζω... Το μότο της ζωής μου είναι “Και αυτό θα περάσει”!