Όλοι οι άνθρωποι χανόμαστε και μπερδευόμαστε στην καθημερινότητα μας και τελικά δεν ζούμε τη ζωή που τόσο επιθυμούμε. Ακολουθεί ένας δεκάλογος που πρέπει να γίνει η καθημερινότητα σου, γιατί απλά αυτό είναι το μυστικό. Και σου αξίζει!

 

Βαθιές αναπνοές

Η αναπνοή είναι ο βασικός ρυθμιστής των νευρώνων και η ψυχολογική μας διάθεση επηρεάζεται άμεσα από αυτήν. Για παράδειγμα, όταν είμαστε αγχωμένοι αναπνέουμε γρήγορα. Επίσης συνηθίζουμε να παίρνουμε βαθιές αναπνοές όταν βρισκόμαστε στη φύση. Βάλτε στο πρόγραμμα σας να αφιερώνεται 5 λεπτά τη μέρα, όπου θα παίρνετε βαθιές αναπνοές και θα συγκεντρώνεστε στον εαυτό σας. Μπορείτε παράλληλα να ακούτε και μια μουσική που θα σας βοηθήσει στη χαλάρωση. Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει συναισθηματικά αλλά και στην φυσική σας υγεία.

 

Απόλαυσε τη στιγμή

Φράση τόσο κλισέ μα τόσο αληθινή. Όλοι ζούμε στιγμές σκεφτόμενοι και συζητώντας για το παρελθόν ή περιμένοντας και σχεδιάζοντας το μέλλον. Είναι καλό αυτό όταν συμβαίνει, όταν όμως η κάθε στιγμή χαρακτηρίζεται από το παρελθόν ή το μέλλον, τότε αυτό δεν είναι ζωή. Ζήσε τη στιγμή και το λεπτό, αφού ξέρεις ότι είναι κάτι μοναδικό!

 

Συγχώρεσε τον εαυτό σου

Ξέρω, έχεις κάνει λάθη… Όλοι έχουμε κάνει λάθη. Όμως είμαστε άνθρωποι και αυτό είναι αναπόφευκτο. Πάψε πια να νιώθεις τύψεις και να σε «τρώει» η ενοχικότητα. Ό,τι  έγινε, έγινε και δεν αλλάζει πια. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και να θυμάσαι πως το λάθος είναι λάθος μόνο όταν γίνεται δύο φορές.

 

Συγχώρεσε τους άλλους

Για να συγχωρέσεις τους άλλους πρέπει πρώτα να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. Όταν το κάνεις αυτό, τότε έχεις καταφέρει να πας σε ένα πιο υψηλό πνευματικό επίπεδο, όπου η ψυχή σου δεν κατακλύζεται από αρνητικά συναισθήματα. Δεν είναι ίσως τόσο εύκολο, μπορεί να χρειάζεται χρόνος, όμως προσπαθήσε και να δεις ότι θα τα καταφέρεις.

 

Σταματήστε την κριτική

Η κριτική και ιδίως η κακή κριτική, κρύβει μέσα της ανασφάλεια. Η ανασφάλεια με τη σειρά της φέρνει άγχος. Πολλές φορές επειδή δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από προκατάληψη, θολώνει τα νερά και δεν μπορούμε να δούμε την αλήθεια.

 

Ονειρευτείτε καλά πράγματα

Αυτό υποδεικνύει το πώς βλέπουμε τη ζωή. Από τη θετική ή την αρνητική της πλευρά. Εκπαιδεύστε τον εγκέφαλο σας να σκέφτεται θετικά. Καλλιεργείστε θετικές σκέψεις. Διώξτε οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει στο υπόβαθρο. Μόνο τότε θα καταφέρετε να λάβετε από τη ζωή τη θετική της πλευρά.

 

Καλλιεργείστε τις σχέσεις σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή από τις ανθρώπινες σχέσεις. Είτε αυτές είναι οικογένεια, φίλοι, σύντροφος. Δώστε τους χρόνο, δώστε τους προσοχή, μοιραστείτε στιγμές, σκέψεις και συναισθήματα.

 

Να νιώθετε ευγνωμοσύνη

Να ζείτε πάντα νιώθοντας ευγνώμονες για ότι έχετε, ακόμη και για ότι δεν έχετε στη ζωή σας. Να λέτε «ευχαριστώ» και να μην ντρέπεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώθετε πιο χαρούμενοι κάθε μέρα.

 

Απαγκιστρωθείτε από τα παλιά

Από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, είναι να κουβαλάμε τα βάρη του παρελθόντος. Οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε αυτό το βάρος, αποβάλετε το. Επίσης, αυτό να το τηρείτε και σε αντικείμενα. Να κάνετε συχνά ξεκαθάρισμα στα πράγματα σας και να πετάτε ότι παλιό δεν χρειάζεστε.

 

Αγάπη

Κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω για να πετύχουν, είναι η αγάπη. Αγάπη πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μας και έπειτα αγάπη στους άλλους. Μέσα στην αγάπη εμπεριέχεται η συγχώρεση και η ευγνωμοσύνη. Η αγάπη αναπαράγει μόνο θετικές δονήσεις και αυτές θα λάβεις πίσω.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Vicky Vasilakopoulou

Συναισθηματική, αυθόρμητη, γεμάτη όνειρα και τόλμη. Επιλέγω να μην συμβιβάζομαι με τα πλαίσια, γι' αυτό και λάτρεψα την ενασχόληση μου με τα παιδιά. Αυτή ήταν μία από τις αιτίες ή τις αφορμές που με άλλαξαν σαν άνθρωπο. Παθιάζομαι με ό, τι κάνω και ό, τι κάνω στη ζωή μου το αγαπώ. Είμαι η Βίκυ Βασιλακοπούλου ή αλλιώς η “Αγαθιάρα”. Από μικρή συνήθιζα να γράφω τις σκέψεις μου όταν δεν μπορούσα να τις εκφράσω λεκτικά και το συνεχίζω... Το μότο της ζωής μου είναι “Και αυτό θα περάσει”!