Με αφορμή την επιτυχία του 2ουGourmet Festival Olive & Delicates Exhibition που έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό στην Θεσσαλονίκη στο κτίριο Lab’attoirστα (παλιά σφαγεία), θα θέλαμε να πάρουμε μια γεύση μέσω ενός βίντεο για τα εκλεκτά προϊόντα της χώρας μας.

Σκοπός του φεστιβάλ ήταν η προώθηση εκλεκτών προϊόντων όλης της χώρας. Έτσι παραγωγοί από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα τοπικά προϊόντα τους και σύστησαν στο κοινό της Θεσσαλονίκης γνωστά και άγνωστα, μέχρι τώρα, πρωτότυπα  ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα

Στη φετινή, δεύτερη διοργάνωσή συμμετείχαν πάνω από 70 διαφορετικά είδη προϊόντων, που σημαίνει εκατοντάδες προϊόντα για γευστικές δοκιμές. Συγκεκριμένα μπορούσε κανείς να συναντήσει διάφορες ποικιλίες λαδιών, βιολογικά και μη, σαπούνια, σφουγγάρια, κλασικές ελιές αλλά και ελιές με ιδιαίτερες γεμίσεις όπως με γέμιση πορτοκάλι μέχρι και μοριακό λάδι σε σφαιρίδια.

Οι εμπορικοί επισκέπτες που συμμετείχαν ήταν πάνω από 200 από όλη την Ελλάδα, κυρίως από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, από παντοπωλεία, supermarkets, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φαρμακεία και HO.RE.CA.

Ακόμη πολύς ήταν και ο κόσμος που επισκέφτηκε την έκθεση το τριήμερο όπως άλλοι παραγωγοί , συνεργάτες , ανταγωνιστές αλλά και απλοί καταναλωτές που πέρα από την δυνατότητα που είχαν να γνωρίσουν και να αγοράσουν τα  προϊόντα, μπορούσαν να παρακολουθήσουν και ειδικά μαθήματα master classes από εξειδικευμένους σεφ και να δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους.

Την έκθεση επισκέφτηκαν επίσης  40 hostedbuyers από 16 διαφορετικές χώρες, από Ευρώπη, Ρωσία, Ισραήλ και Αμερική για να γνωρίσουν τα προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών μας, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι μεγάλων δικτύων διακίνησης προϊόντων και αλυσίδων με εκατοντάδες υποκαταστήματα.

Δείτε το βίντεο:

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.