Η ελληνική μουσική βιομηχανία, παράγει; Ένα ερώτημα που σου έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που ακούς διασκευές ξένων τραγουδιών, με παραλλαγή στον στίχο και με καμία παραλλαγή στην μουσική του.

Τελικά τι γίνεται σε αυτή χώρα; Τα reality που αναδυκνύουν τραγουδιστές, ίσως θα έπρεπε να καταργηθούν. Στην φωνή έχουμε γίνει όλοι καλοί, στη σύνθεση της μουσικής πάσχουμε. Θα ήταν ωραίο αν βλέπαμε στο γυαλί ένα reality που θα συμμετείχαν μόνο συνθέτες.

Που χάθηκαν οι άνθρωποι που τελειοποιούν την μουσική; Αυτοί που είναι συντελεστές, πρωταγωνιστές στο δύσκολο έργο της μουσικής επιτυχίας ενός τραγουδιού. Το λάθος όμως ξεκινά από το τι θέλουν να προωθήσουν οι ξένες δισκογραφικές εταιρείες καιν στη συνέχεια εμείς στην Ελλάδα, επηρεαζόμενοι από τα “Ευρωπαϊκά Πρότυπα” συνεχίζουμε, τα ίδια και τα ίδια τραγούδια με το ίδιο μοτίβο μουσικής να ακούγεται στα αυτιά μας εδώ και χρόνια!

Αλλά ας χαμογελάσουμε, ελπίζωντας πως μια μέρα η αλλαγή θα έρθει και θα βρούμε αυτό το διαφορετικό που ψάχνουμε. Και τότε θα ζήσουμε και θα ακούσουμε και θα τραγουδήσουμε την ποιότητα που εμείς δημιουργήσαμε.

Με αφορμή της έλλειψης μουσικής δημιουργίας στην χώρα μας, σας παρουσιάζω  3 ξένα τραγούδια που έγιναν ελληνικές επιτυχίες.

 

#Τερέζα_vs_Blondie No1

Το 1992 ο Λάκης Παπαδόπουλος με μουσική και στίχους, έδωσε στην Τερέζα να το τραγουδήσει.

Βέβαια στην Ευρώπη προυπήρχε από το 1979 το τραγούδι των Blondie, One Way or another. Δείτε το και τα συμπεράσματα δικά σας…

 

 

#Δάκης_vs_Men_at_work No2

Το 1991 ο Δάκης μας τραγούδησε το Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι.

 

Αλλά οι Men at work το 1981 είχαν ήδη τραγουδήσει το Down under.

 

 

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Απολαύστε την μουσική του, χορέψτε μέχρι τελικής πτώσης… Προσοχή μόνο να μην… υποφέρετε!

#ΔέσποιναΒανδή_vs_Faithless

Faithless το 1999 είχε φτιάξει αυτή την υπέροχη μουσική

 

Αλλά η Δέσποινα Βανδή ήρθε να το ανατρέψει πιο δυναμικά…

 


Για το τέλος του θέματος, θα ήθελα να εκφράσω την μουσική μου γνώμη.

Πιστεύω πως εμείς οι Έλληνες αν αρχίσουμε να δημιουργούμε την δική μας μουσική σύνθεση, θα κατορθώσουμε να έχουμε τεράστιες μουσικές επιτυχίες, που θα μας αναδείξουν στην Παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ελπίζω, δημιουργώ, αγαπώ την ελληνική μουσική και πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες… Αχ Ελλάδα, Σ’αγαπώ…

 

 

 

 

 

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Marios Tavlaridis

Κοινωνικός, λίγο εγωιστής, έχω πάρει και από το ζώδιο μου. Αυτό είναι αν γεννιέσαι το καλοκαίρι. Είμαι Λέων λοιπόν. Πιστεύω στην δύναμη της γραφής. Μου αρέσει να γράφω. Πάντα ήθελα να γράψω ένα τεράστιο βιβλίο. Αλλά κάτι με κρατούσε. Λατρεύω τα ταξίδια. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα μας και τις ομορφιές της. Αγαπώ την μουσική, ασχολούμαι με αυτήν. Παίζω τρομπέτα. Παίζω και μουσική σε ραδιοφωνικό σταθμό. Πολυάσχολος, τελειομανής, επίμονος. Για μένα έχουν πει πολλά. Έχουν κρίνει το βλέμμα μου, την γοητεία μου, το πάθος μου για ζωή και δημιουργία. Μερικές από τις εκφράσεις που συχνά χρησιμοποιώ και αυτό κάνει τον κόσμο να γελά, είναι : “Ε.. Βέβαια”, “Συνέχισε με αυτό το ρυθμό εσύ”, και όταν κάτι με παραξενεύει τότε ακούγεται ο ήχος, “τιριιιιουμ”.