Το χαρακτηριστικό πρωινό της Θεσσαλονίκης πλέον και στο σπίτι σας!


Εύκολα και πολύ πολύ γρήγορα με μόλις τρία απλά βήματα θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη σπιτική μπουγάτσα.

   Να αναφέρουμε πως η διαδικασία που ακολουθούν τα μπουγατσατζίδικα για την παραγωγή του γνήσιου φύλλου της μπουγάτσας είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί γνώσεις, εμείς όμως θα κάνουμε μία παραλλαγή που θα ξετρελάνει και τους πιο φανατικούς λάτρεις της παραδοσιακής μπουγάτσας.

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 150γρ βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα:

  • 400γρ γάλα
  • 400γρ κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά και 2 κρόκους
  • 270γρ ζάχαρη
  • 1κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Άχνη & κανέλα (για το πασπάλισμα)

1ο Βήμα:

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (30×35), απλώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα για βάση, και τα υπόλοιπα αφού στάξουμε στο καθένα λίγο βούτυρο τα πατσαβουριάζουμε και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Αφού γεμίσει το ταψί ρίχνουμε όσο βούτυρο έμεινε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° στον αέρα στην πιο ψηλή σκάλα για 20’.

2ο Βήμα:

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στην συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, την κρέμα γάλακτος και το γάλα.

3ο Βήμα:

Αφού ψήθηκαν 20’ τα φύλλα μας, βγάζουμε από τον φούρνο προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα και το βάζουμε να ξαναψηθεί για άλλα 25’. Έτοιμη!

20170129_125135


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΡΟΤΙΑΔΟΥ

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.