Μπορεί ο χειμώνας να μας κουνά σιγά σιγά το μαντήλι του αποχαιρετισμού και το γνωστό “κρύο, καιρός για δύο” να μην είναι τόσο επίκαιρο. Στη γωνία όμως, περιμένει η άνοιξη. Τα πουλάκια τιτιβίζουν, η φύση ανθίζει, η διάθεση ανεβαίνει. Κι εσύ θέλεις επιτέλους να ζευγαρώσεις. Αν όχι την άνοιξη, πότε;

Έχεις βάλει στο μάτι το υποψήφιο “θύμα” (τρόπος του λέγειν), αλλά δεν είσαι σίγουρη ότι σε βλέπει με τον ίδιο τρόπο. Δε θέλεις να ανοίξεις τα χαρτιά σου στο παιχνίδι του φλερτ, χωρίς να κλέψεις λιγουλάκι πρώτα.

 

Ορίστε, λοιπόν, πέντε τρόποι να καταλάβεις ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία

 

  1. Προσπαθεί να μείνει μόνος μαζί σου

Κανονίζετε έξοδο με την παρέα ή τους συναδέλφους. Μπορεί να είναι σινεμά, ποτό ή φαγητό. Ακόμη και γήπεδο. Ο φίλος μας, εφόσον ενδιαφέρεται, θα ψάξει τρόπους να σε ξεμοναχιάσει. Θα σε συνοδεύσει στην ουρά για ποπ κορν, αφήνοντας τους άλλους να μπουν στην αίθουσα. Θα έρθει μαζί σου στο μπαρ για να κουβαλήσετε τα σφηνάκια της παρέας. Θα σε ακολουθήσει έξω από το εστιατόριο στην αναζήτησή σου για περίπτερο, με το πρόσχημα ότι θέλει να πάρει αέρα.

Μετάφραση: Θέλει να είστε μόνοι σας όσο περισσότερο γίνεται, με κάθε ευκαιρία.

 

  1. Θέλει να μάθει τα πάντα για σένα

Κοινώς, σου κάνει ευγενικά ανάκριση. Για την οικογένειά σου, τη δουλειά σου, τα χόμπι σου, τα ενδιαφέροντά σου. Ακόμη και το κατοικίδιό σου. Πώς; Είσαι περήφανη μαμά ινδικού χοιριδίου, που ακούει στο όνομα “Θράσος”; Θα σε ρωτήσει τα πάντα. Τον ενδιαφέρει και αυτό.

Σκέψου αυτό: Αναζητά λεπτομέρειες, οι οποίες θα τον οδηγήσουν στη συμπλήρωση του αγνώστου για εκείνον, αλλά πολύ μα πολύ ενδιαφέροντος, παζλ  της ζωής σου.

 

  1. Η γλώσσα του σώματος τον προδίδει

Δε μπορεί να πάρει το βλέμμα του από πάνω σου. Σε κοιτάζει στα μάτια όταν μιλάς, λες και από στιγμή σε στιγμή θα ανακοινώσεις τους νικητές των Oscars. Γέρνει το κεφάλι του στο πλάι, με τα μάτια του διάπλατα ανοιχτά. Όταν βρίσκεστε σε παρέα, ασυναίσθητα το σώμα του είναι στραμένο προς το μέρος σου. Είναι ο πρώτος που γελά με τα αστεία σου. Σε αγγίζει διακριτικά στο μπράτσο ή στην πλάτη με κάθε ευκαιρία.

Συμπέρασμα: Είσαι τόσο ελκυστική για εκείνον, που το σώμα του ενεργεί, πριν προλάβει να φιλτραριστεί από τη λογική.

 

  1. Είναι πάντα ενεργός στις αναρτήσεις σου στα social media

Ανεβάζεις φωτογραφία στο Instagram από τα παιδικά σου χρόνια, τις καλοκαιρινές διακοπές, τα φρεσκοβαμμένα νυχάκια σου. Είναι από τους πρώτους- αν όχι ο πρώτος- που θα δηλώσει αρεσκεία και θα σχολιάσει θετικά, εκθειάζοντάς σε με συγκαλυμμένο τρόπο, βέβαια. Σπεύδει να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει μαζί σου όταν εκφράζεις σκέψεις σου πάνω στην επικαιρότητα, ένα βιβλίο, μια ταινία. Ξέρει ότι, ακόμη και η διαφωνία, μπορεί να προκαλέσει έναν ατέλειωτο διάλογο στο inbox.

Το ρεζουμέ: Παρακολουθεί συνεχώς το προφίλ σου, με την ελπίδα ότι θα επικοινωνήσετε, έστω και έμμεσα.

 

  1. Αλλάζει ή προσαρμόζει τις προτιμήσεις του για χάρη σου

Δήλωσες ότι πάντα ήθελες να μάθεις badminton; Τί σύπτωση! Κι αυτός! Γιατί δεν κανονίζετε να γραφτείτε παρέα; Δε βρίσκεις παρέα για την παράσταση εναλλακτικού θεάτρου; Μα, φυσικά και την είχε στη λίστα του. Είχε σκοπό να την παρακολουθήσει μόνος. Σου αρέσει το ινδικό φαγητό και όλη η παρέα το απεχθάνεται; Μόλις βρήκες τον άνθρωπό σου για να κάψετε παρέα το στομαχάκι σας. Δεν έχει σημασία αν ο δύσμοιρος θα βγάλει την υπόλοιπη νύχτα αγκαλιά με τα Maalox.

Δηλαδή: Δεν είναι έτοιμος ακόμη να σου ζητήσει ραντεβού, αλλά θέλει να περάσει χρόνο μαζί σου, να σε γνωρίσει καλύτερα.


Αν λοιπόν, έχεις παρατηρήσει αυτά τα σημάδια, δε θα αργήσει να έρθει και η πολυπόθητη πρόταση για ραντεβού. Άνοιξε τις κεραίες σου κι έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

Αν όχι, ξέρω ότι μπορείς- και επιβάλλεται – να περνάς και μόνη σου καλά. Μέχρι να βρεθεί το επόμενο “θύμα”.

 

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Villi Karga

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Δε θα το κρύψω, όμως. Η ψυχή μου είναι Θεσσαλονικιά. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στη μαγική αυτή πόλη για σπουδές. Αγαπώ τα ταξίδια, το people- watching, ενημερώνομαι για τη μόδα και δηλώνω beauty addict. Ανήσυχη από μικρή για τους πάντες και τα πάντα και ονειροπόλα. Αυθόρμητη μέχρι παρεξηγήσεως, τα λέω πάντα τσεκουράτα. Προσπαθώ χρόνια τώρα –μάταια- να κρατήσω το στόμα μου κλειστό. Να μου βάλω φρένο. Το τελευταίο διάστημα μπήκε στη ζωή μου η γραφή. Ξαφνικά, βρήκα τη θέση μου στον κόσμο. Γι΄ αυτό λοιπόν, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι στην πένα μου δε θα βάλω φρένο ποτέ.