Δηλαδή όχι ακριβώς μόνη μου, συγκατοικώντας! Και ναι είναι πιο εύκολο ως πρώτο βήμα λίγο πριν τα 25, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε σου μαθαίνει πράγματα:

1. Τα ρούχα δε θα πλυθούν μόνα τους. Ούτε και θα σιδερωθούν. Γι’ αυτό προτίμησε να σιδερώσεις βλέποντας ταυτόχρονα την αγαπημένη σου σειρά, μάθε να χρησιμοποιείς σωστά το πλυντήριο και βάλε πρόγραμμα.

2. Αντιλαμβάνεσαι ότι το δωμάτιο σου χρειάζεται σφουγγάρισμα, όταν αμέριμνη κάνεις πιστολάκι και βλέπεις μια μπάλα μαλλιών να περιφέρεται. Αλλά μην πανικοβληθείς. Βάλε πρώτα την ηλεκτρική και πίστεψε με πως το σφουγγάρισμα δε θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά!

3. Η συγκατοίκηση είναι εξαιρετική ιδέα για να μοιράζεστε το πλύσιμο των πιάτων, τους λογαριασμούς, τα έπιπλα. Αποτελεί ολόκληρο κείμενο από μόνη της, αλλά αν δεν είσαι έτοιμη για το πρώτο βήμα –όπως εγώ- εντελώς μόνη σου, πίστεψε με είναι ιδανική επιλογή. Προτίμησε, μάλιστα, κάποιον με τον οποίο δεν έχεις πολύ κοντινή σχέση για να θέσεις ευκολότερα τα όρια σου.

4. Το να μένεις μόνος και να είσαι πραγματικά ανεξάρτητος είναι ό, τι καλύτερο μπορεί να συμβεί λίγο πριν τα 25 σου.

5. Αρκεί να ξέρεις να το κάνεις σωστά: φυσικά και θα έχεις βοήθεια από γονείς –αν μπορείς- και ειλικρινά μαμά σε ευχαριστώ για τα ταπεράκια, ωστόσο είναι σημαντικό να είσαι πραγματικά ανεξάρτητη και να μην κάνεις μια επανάσταση.

6. Η Δ.Ε.Η. χρειάζεται ξύπνημα από τις 6 ή μια ολόκληρη μέρα σου για να τη συνδέσεις. Γενικά κάθε δημόσια υπηρεσία χρειάζεται υπομονή και χαμόγελο. Ακόμα και υποκριτικό.

7. Είναι ευτυχία να βλέπεις τους λογαριασμούς στο όνομα σου, ακόμα κι αν τα λεφτά είναι πολλά…

8. Το να φέρεις γκόμενο στο σπίτι δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται κι ακούγεται. Στην αρχή, δεν έχεις συνηθίσει ότι έχεις την ευκολία να το κάνεις ανά πάσα στιγμή, ύστερα δε θα είσαι τόσο έτοιμη, ώσπου όντως κάποια στιγμή θα είναι κι αυτό μέρος της καθημερινότητας της single ζωής σου!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια