Σήμερα θα μιλήσουμε για την περιποίηση που είναι καλό να ακολουθούμε μετά την έκθεση στον ήλιο.

Όσο σημαντική είναι η διαδικασία που ακολουθούμε πριν την ηλιοθεραπεία φορώντας και ανανεώνοντας τακτικά το αντηλιακό μας σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, τόσο σημαντική είναι και η διαδικασία που ακολουθούμε και μετά από αυτήν.

#1st step

Πρώτο πράγμα που κάνουμε επιστρέφοντας σπίτι μετά την παραλία και πριν κάνουμε μπάνιο, απλώνουμε ένα λαδάκι (τύπου bio-oil) σε όλο μας το σώμα προκειμένου να ενυδατωθεί η αφυδατωμένη μας επιδερμίδα.

#2nd step

Έπειτα, προτιμήστε να κάνετε μπάνιο με χλιαρό προς δροσερό νερό και χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, ώστε να φύγουν όποια υπολείμματα θαλασσινού νερού  ή χλωρίου αλλά και αντηλιακού μαλλιών αν κάνατε χρήση, από το τριχωτό της κεφαλής σας.

#3rd step

Ολοκληρώστε την ενυδάτωση των μαλλιών σας, κάνοντας μάσκα τουλάχιστον για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια σαπουνίσετε το σώμα σας με κάποιο αφρόλουτρο για ευαίσθητες επιδερμίδες, όμως χωρίς σφουγγάρι, για να μην ταλαιπωρήστε ακόμη περισσότερο το δέρμα σας. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα για το ντουζ (προμηθευτήτε την από σούπερ μαρκετ) ώστε να ανακουφιστεί ακόμη περισσότερο η επιδερμίδα σας μετά την πολύωρη αφυδάτωση που έχει υποστεί.

 #4th step

Βγαίνοντας από το μπάνιο ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας με κάποιο ξηρό λαδάκι μαλλιών και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους χωρίς πιστολάκι. Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα στο πρόσωπο, χωρίς να ξεχάσετε το λιποσάν στα χείλη σας.

 #5th step

Χρησιμοποιήστε τέλος, ένα προϊόν after sun σε όλο σας το σώμα ή διαφορετικά την ενυδατική σας, προσθέτοντας λίγες σταγόνες από το λάδι που βάλαμε στην αρχή της περιποίησης και απολαύστε την μεσημεριανή σιέστα μετά την θάλασσα καθαρές και ενυδατωμένες.


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.