Κάθε άνοιξη παρατηρώ στον εαυτό μου ότι η ψυχολογία ανεβαίνει στα ύψη. Λίγο τα δέντρα που πρασινίζουν, λίγο τα λουλούδια που ανθίζουν, λίγο οι μέρες που μεγαλώνουν, αλλά κυρίως αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η γλυκιά προσμονή του καλοκαιριού που τόσο αγαπάμε. Με το που βλέπουμε φράουλες να κυκλοφορούν στην αγορά, η σύνδεση με το ζεστό καλοκαιράκι είναι αναπόφευκτη!

Όμως αν το σκεφτεί κάποιος λογικά, το γλυκό καλοκαιράκι και η προσμονή του δεν είναι για όλους μας παρά μία ενίοτε δυο εβδομάδες και μερικά, μετρημένα κι αυτά, Σαββατοκύριακα – αν και εφόσον ανήκεις στους τυχερούς που δε δουλεύουν Σαββατοκύριακα!

Στη διαπίστωση λοιπόν αυτή, δε μπορώ παρά να λησμονώ εκείνα τα καλοκαίρια της ανεμελιάς, που πηγαίναμε στο σχολείο και καλοκαίρι σήμαινε για εμάς ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και κεφιού στη θάλασσα, μεσημεριανός ύπνος με το ζόρι, το κίτρινο εκείνο βιβλίο που λεγόταν χαρούμενες διακοπές και στην εικόνα του έβγαζα σπυράκια… οι ατέλειωτες βόλτες με τα ποδήλατα και οι βραδινές μαζώξεις στην παραλία μπροστά από τα τροχόσπιτα.

Όντας λοιπόν νέα μανούλα κι εγώ, θα ήθελα να προτρέψω όλους τους γονείς να αφήσουν τα παιδάκια τους να χαρούν αυτήν την γλυκιά παιδικότητα του καλοκαιριού, να τα συντροφεύουν όσο το δυνατών περισσότερο στις διακοπές τους και να τα γεμίζουν με γλυκιές και τρυφερές αναμνήσεις στα «μεγάλα» ακόμη καλοκαίρια τους… γιατί κάθε χρόνο τα καλοκαίρια γίνονται δυστυχώς πιο «μικρά». 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια