Υπάρχουν οι φορές που θέλεις να αγκαλιάσεις κάποιον τόσο δυνατά και με διάρκεια. Ναι, από εκείνες τις αγκαλιές τις κυκλωτικές δίχως λόγια και δίχως αύριο. Εκείνες που απλά δεν θέλεις να ξεκολλήσεις και που πάντα εύχεσαι να κρατούσαν για πάντα.

Από εκείνες που σε προστατεύουν και σε γεμίζουν αγάπη, σου δίνουν δύναμη και είναι και λυτρωτικές. Ρουφούν από μέσα σου όλες τις αρνητικές σκέψεις και αισθάνεσαι πιο ελαφρύς και πιο ανανεωμένος.

Ναι, μα φυσικά μπορείς να ερμηνεύσεις κάθε αγκαλιά! Εάν εμπεριέχει συναισθήματα, εάν είναι τυπική ή από υποχρέωση, ακόμα και εάν είναι ψεύτική γεμάτη υποκρισία. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτές. Ας μείνουμε όμως στις όμορφες, αυτές τις κυκλωτικές που λέγαμε.

Οι ζεστές αγκαλιές είναι αυτές που σε γεμίζουν θετικές σκέψεις. Και είναι τόσο ζεστές που μπορεί να σου αφήσουν και δάκρυα. Δάκρυα χαράς. Πόση ευτυχία μπορεί και χωρά σε μόλις λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα. Αυτή τη ζέστη τη χρειάζεσαι όταν είσαι στις μαύρες σου, όταν έχεις καιρό να δεις ένα αγαπημένο πρόσωπο ή όταν σου λείπει πολύ ένας άνθρωπος. Είναι αυτές οι αγκαλιές, οι γεμάτες ουσία που σε αναζωογωνούν και σε προστατεύουν από τις αρνητικές σκέψεις και τα λυπημένα συναισθήματα. Είναι αυτές που ενώνουν τα σπασμένα σου κομμάτια και σε γεμίζουν αρμονία και γαλήνη. Ησυχάζουν το νου και τη καρδιά και σου δίνουν ώθηση να συνεχίσεις…

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος θα σου κάνει τέτοια αγκαλιά, κυκλωτική, παρατήρησε τα συναισθήματά σου κατά τη διάρκειά της και έχε την στο μυαλό σου για λίγα λεπτά μετα. Αυτό που θα αισθανθείς, θα είναι κάτι μοναδικό…

Δώστου, λοιπόν ,την αξία που χρειάζεται για να αναγεννηθεί!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!