Η αυτογνωσία είναι μια συνεχής διαδικασία ενδοσκόπησης που δεν τελειώνει ποτέ. Είναι μία αυτοπαρατήρηση. Αυτοί που εκτιμούν και αποδέχονται τον εαυτό τους, είναι και αυτοί που είναι περισσότερο σοφοί από κάποιους άλλους. Τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν έχουν ιδέα τι γίνεται μέσα τους;

Μπορείς να καταλάβεις τον άνθρωπο  που του λείπει η αυτογνωσία από τη συμπεριφορά του. Διάβασε παρακάτω κάποια σημάδια που τον μαρτυρούν:

 

Συγκρίνει τον εαυτό του με τους  άλλους

Εάν το κάνει αυτό, τότε δεν είναι πραγματικά ο εαυτός σου. Τον κυριεύει η ζήλια και θέλει πάντα να είναι πρώτος από όλους με τον εγωισμό να κυριαρχεί στο μέγιστο βαθμό.

 

Δεν έχει αυτοέλεγχο

Συνήθως είναι επιρρεπής στις συγκρούσεις και ζητά συνεχώς την επιβεβαίωση από τους γύρω του. Αντιδρά με υπερβολή σε καταστάσεις κι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του.

 

Φοβάται να μείνει μόνος με τον εαυτό του

Του αρέσει να είναι συνεχώς με παρέες, ζητώντας επιβεβαίωση και αποφεύγει να μένει μόνος για οποιοδήποτε λόγο.

 

Κρίνει σκληρά τον εαυτό του

Αυτό το στοιχείο δείχνει την άγνοια του. Δεν αναγνωρίζει ότι εκτός από προτερήματα, έχει και ελαττώματα και πρέπει να τα γνωρίζει και να προσπαθεί για τη βελτίωσή τους.

 

Εξαρτάται από τη γνώμη των άλλων

Επηρεάζεται  από τους άλλους και δεν έχει  τη δική του γνώμη. Δυσκολεύεται να πάρει μια απόφαση , ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα.

 

 

Η αυτογνωσία είναι ελευθερία. Σε βοηθά να ψάχνεις την ουσία του εαυτού σου και ταυτόχρονα έναν πιο ποιοτικό τρόπο για να ζεις τη καθημερινότητά σου.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και οφείλει να αναζητά κάθε μονοπάτι του εαυτού του!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!