Είναι αρκετά συχνό ψάχνοντας να νοικιάσουμε ένα σπίτι, να βρίσκουμε όμορφα φθηνά διαμερίσματα στην περιοχή που τα θέλουμε, όμως λόγο παλαιότητας, το μπάνιο και η κουζίνα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Ακόμη το να αλλάξεις έπιπλα κουζίνας και μπάνιο είναι κάτι που κοστίζει πάρα πολύ και ο ιδιοκτήτης δεν είναι πάντα σύμφωνος. Όμως τι λες να ανακαινίσουμε αυτούς τους δύο χώρους πολύ εύκολα, ανέξοδα και γρήγορα με δυο τρείς απλές κινήσεις;

Ας ξεκινήσουμε με την κουζίνα, που συνήθως είναι παλιές ξύλινες με φθαρμένα ράφια και ντουλάπια. Πλέον υπάρχει τρόπος να βάψεις την παλιά κουζίνα με ειδικά υλικά και χρώματα. Μια πολύ μοντέρνα ιδέα είναι η ματ βαφή μαυροπίνακα που θα καλύψει κάθε ατέλεια και θα κάνει πολύ ιδιαίτερη την καινούργια σου κουζίνα.

Ακόμη η πλάτη του πάγκου έχει συνήθως κάτι άσχημα πλακάκια και πολύχρωμα μοτίβα. Αυτά μπορείς να τα καλύψεις με ειδικές, αδιάβροχες, ανάγλυφες ταπετσαρίες. Συγκεκριμένα προτείνω αυτές που γυαλίζουν και λίγο και έχουν εφε από λευκά πλακάκια.

Τέλος, οι παλιές κουζίνες θα είναι ή καφέ ή εκείνο το λερωμένο λευκό. Τώρα υπάρχει λύση και για αυτό. Κολλώντας επάνω στην επιφάνια ειδικό φύλλο αλουμίνιου θα έχετε μια όμορφη τύπου ίνοξ ηλεκτρική κουζίνα.

Και τώρα πάμε στο μπάνιο, το πιο δύσκολο κομμάτι ενός παλιού σπιτιού. Το ξέρατε πως πια υπάρχει η δυνατότητα να βάψετε τα πλακάκια του μπάνιου; Κι όμως ναι, τέλος πια τα αντιαισθητικά πράσινα και μπλε πλακάκια! Πλέον μπορείτε να τα κάνετε ότι χρώμα θέλετε.

Ακόμη πολλά είναι τα μπάνια που δεν διαθέτουν μπανιέρα, ούτε καν ντουζιέρα. Ο τρόπος για να ξεχωρίσετε το σημείο όπου θα κάνετε ντουζ, είναι να τοποθετήσετε ειδική ξύλινη επιφάνεια ή μικρά ξύλινα πλακάκια μπάνιου.

Τέλος, το ξύλο πέρα από την χρηστικότητα του στο δάπεδο του μπάνιου, είναι εξίσου ωραίο και ως καπάκι της τουαλέτας, γιατί όχι;


Και βάλε τη φαντασία σου να “δουλέψει”…

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.