Τίποτα καλύτερο από ένα υπέροχο βλέμμα. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και το πιο όμορφο στοιχείο μιας γυναίκας.

Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, επινοήθηκαν διάφοροι τρόποι για να τα τονίσουμε και να τα κάνουμε ακόμα πιο όμορφα. Μία τάση που πλέον είναι πιο απαραίτητη και από τον πρωινό καφέ, κατά γενική ομολογία, είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες, τις οποίες εκθείασε η φίλη Λίνα εδώ.

Εγώ ωστόσο έχω λίγο διαφορετική γνώμη. Για να μην παρεξηγηθώ, ανήκω κι εγώ στο κλαμπ των γυναικών που τις έχουν προτιμήσει για μια περίσταση, αλλά το μετάνιωσα οικτρά. Όχι γιατί δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα ή δε μου άρεσε το αποτέλεσμα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια ένιωθα κάτι «επιπρόσθετο» στο πρόσωπό μου και αυτό ήταν άκρως ενοχλητικό.

Κάθε γυναίκα είναι όμορφη με το δικό της τρόπο και δεν είναι τυχαίο που έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά η μία από την άλλη, καθώς κατά έναν περίεργο τρόπο, όλα πάνω μας συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους με μοναδικό τρόπο.

Έτσι είμαι αντίθετη σε τρέσες, έντονο μακιγιάζ που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά μας, ψεύτικα νύχια και στην περίπτωσή μας ψεύτικες βλεφαρίδες, είτε προσωρινές είτε μόνιμες.

Η τάση εδραιώθηκε με την φρενίτιδα που επικρατεί στα social media και την υστερία των γυναικών να μην τσαλακωθούν και να είναι παντού τέλειες και ολόιδιες μεταξύ τους. Όσο ωραίες και να είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες, είναι σίγουρα άβολες, γιατί χάνεις ένα σημαντικό κομμάτι που οπτικού σου πεδίου όσο τις φοράς. Επίσης, δεν ξέρουν όλες πως να τις τοποθετήσουν και το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι αντιαισθητικό.

Μάλιστα, οι φυσικές μας  βλεφαρίδες είναι λογικό να πέφτουν, επομένως μαζί τους μας αποχαιρετούν και οι μόνιμες και τα μάτια μας φαίνονται ξεπουπουλιασμένα!

Το μυστικό για να τονιστεί το βλέμμα μας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι τα περιποιημένα φρύδια –προσοχή, μην το παρακάνετε με το βάψιμό τους! Αποτελούν το κάδρο του ματιού και σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ, έντονο ή και μηδαμινό μακιγιάζ, θα αναδείξουν το βλέμμα και θα τα κάνουν να φαίνονται πραγματικά, σε αντίθεση με τις ψεύτικες βλεφαρίδες, που τα κρύβουν και τα ταλαιπωρούν!

Μια απλή μάσκαρα αρκεί! Ψάξτε την κατάλληλη και μείνετε όσο φυσικές γίνεται.

Κανένας δε θέλει να μας κοιτάζει στα μάτια και το μόνο που μπορεί να δει, είναι τρίχες!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.