Τα τελευταία χρονιά πολλοί Έλληνες επιλέγουν να φύγουν από την χώρα, αναζητώντας καλύτερη τύχη, όσον αφορά τις σπουδές  αλλά και την εργασία.

Αν λοιπόν, έχετε στο μυαλό σας να φύγετε είτε για σπουδές, είτε για δουλειά, αλλά ακόμα και για ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό, κάναμε για εσάς μια μικρή έρευνα, αναφορικά με το ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζήσετε.

Οι πόλεις έχουν επιλεγεί  με βάση την ευκολία εξισορρόπησης της καριέρας, της οικογενειακής ζωής, την ποιότητα ζωής που παρέχουν οι πόλεις αυτές, την ευκολία εγκατάστασης σε αυτές αλλά και την δημιουργία νέων φίλων. Καθώς αν δεν έχεις φίλους ή έστω κάποιους ανθρώπους κοντά σου, ειδικότερα σε μία καινούργια χώρα, την πάτησες!

Τα στοιχεία αυτά είναι βασισμένα στις έρευνες “Expat Explorer” της  HSBC (ευκολία εξισορρόπησης καριέρας και οικογενειακής ζωής), “Urbu Europe” της Eurostat (ποιότητα ζωής) και “Expat Insider” της Internations (ευκολία εγκατάστασης και δημιουργία φίλων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν λοιπόν είστε από τους τολμηρούς και νιώθετε έτοιμοι, δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας!


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.