Γυρνώντας πίσω στα  τέλη των 70’s το μεγαλύτερο trend της εποχής στο μακιγιάζ ήταν η φωτεινή μπλε σκιά, που κάλυπτε όλο το κινητό βλέφαρο, και συνδυαζόταν με γήινα χρώματα στην κόγχη. 


Την φόρεσαν οι μαμάδες μας οι θείες μας αλλά ακόμη και εμείς στα πρώτα αποκριάτικα παιδικά πάρτι.

Στην δεκαετία του ’80 έφτανε μια γραμμή με μολύβι και ένα καφετομπρονζέ κραγιόν για να ολοκληρωθεί το look.

Αλλά και η επόμενη δεκαετία δεν άφησε τέτοιο trend ανεκμετάλλευτο.. Η τάση υιοθετήθηκε από πολλές διασημότητες όπως η Reese Witherspoon, η Jennifer Lopez αλλά και η Angelina Jolie.

Αλλά και διάσημοι οίκοι λανσάρουν σειρές που έχουν ως βάση την μπλε σκιά.

Δυστυχώς η μπλε σκιά δεν σταματάει εδώ, αλλά είναι παρούσα και στην επόμενη χιλιετία, όπου στην πρώτη δεκαετία του 2000 απογειώνεται η λαμπερή γκλιτεράτη εκδοχή της.

Και αφού την φόρεσε η Britney Spears πως γίνεται να μην αναπαραχθεί το trend!

Το 2010  γίνεται must, αυτή την φορά στην λογική του came back, μεγάλοι οίκοι επιστρέφουν στα 80’s τόσο σε μόδα όσο και σε μακιγιάζ.

Και ερχόμαστε στο 2017 όπου η μπλε σκιά θα φορεθεί πολύ την άνοιξη σε λίγο πιο μοντέρνα εκδοχή, τόσο ως liner, smoky αλλά και λίγο πιο extreme cat eye.

Η μόδα έρχεται και παρέρχεται, δυστυχώς ακόμη και το φετινό trend σε 10 χρόνια από τώρα θα μας φαίνεται αστείο στις φωτογραφίες που θα βλέπουμε. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει η μπλε σκιά, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα την ξεφορτωθούμε εύκολα!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.