Το μπλε, χρώμα ζωηρό, αριστοκρατικό, φινετσάτο.

Μπλε σαν θάλασσα, σαν ουρανός σαν ένα ταξίδι ή ένα ποτήρι κρασί.. πως είπατε; Τι κρασί; Μάλιστα μπλε κρασί! Όχι, δεν καταλάβατε κάτι λάθος, ούτε το χρησιμοποιώ σαν ένα τέχνασμα του λόγου για να σας παρασύρω, είναι αλήθεια και είναι μπλε!


   Ισπανική πρωτοτυπία η παραγωγή του με πρωταγωνιστές έξι νέους επιχειρηματίες που δημιούργησαν το καινοτόμο μπλε κρασί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της χώρας των Βάσκων και του AZTI Tecnalia (Τμήμα έρευνας τροφίμων της βασκικής κυβέρνησης). Το ιδιαίτερο του χρώμα οφείλεται στην ανθοκυανίνη (χρωστική ουσία που βρίσκεται στο δέρμα των σταφυλιών) και στην indigo (χρωστική ουσία που εξάγεται από το φυτό tinctoria Isatis).

   Περιέχει μόνο φυσικά σάκχαρα μιας και οι παραγωγοί του μας εξηγούν πως αυτά είναι πιο υγιεινά. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολυποικιλιακό κρασί αφού φτιάχνεται από σταφύλια που προέρχονται από διάφορους αμπελώνες της Ισπανίας και της Γαλλίας, με ποικιλίες που μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, φέρουν όμως σημαντικά κοινά χαρακτηριστικά, την μοναδικότητα και την υψηλή ποιότητα στη γεύση. Άλλωστε αυτό υποστηρίζουν και οι ιδρυτές του, στόχος τους ήταν εξαρχής η δημιουργία ενός κρασιού που θα απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό, θα είναι προσιτό και θα μπορεί να καταναλωθεί σαν ποτό.

    Το μπλε σαν χρώμα συμβολίζει την κίνηση, την καινοτομία και το άπειρο. Παράλληλα στο χρώμα του εμπεριέχεται ένας πιο ιδιαίτερος συμβολισμός που προέρχεται από ένα βιβλίο το οποίο αποτέλεσε έμπνευση και από αυτό γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του. Το βιβλίο μιλάει για ωκεανούς γεμάτους καρχαρίες που κατασπαράζουν μικρά ψάρια και έτσι οι ωκεανοί βάφονται κόκκινοι, υπάρχουν όμως και εκείνοι που είναι μπλε και τα ψάρια κολυμπούν ανενόχλητα χωρίς ανταγωνισμό. Έτσι λοιπόν η ιδέα της μεταμόρφωσης αυτού του πασίγνωστου, παραδοσιακού και κλασικού κόκκινου ποτού σε μπλε ήταν για τους δημιουργούς του τουλάχιστον δελεαστική!

Το Gik το βρίσκουμε στις αγορές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας, αν όχι στην κάβα της γειτονιάς μας, σίγουρα σε μία μεγάλη της πόλης μας.

Αγαθιάρηδες μου την επόμενη φορά που θα βγείτε για κρασί, στο γνωστό δίλημμα λευκό, ροζέ ή κόκκινο μην την πατήσετε, απαντήστε ΜΠΛΕ και κάντε τη διαφορά!!

Απολαύστε υπεύθυνα και μην οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Alexia Dimitriou

Ή «Γυριστρούλα» , για τους κολλητούς Alex. Παιδί της γραμμής 52, σπούδασε στο ΑΤΕΙΘ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» . Παθιάζεται και δένεται εύκολα με τόπους, ιδέες και ανθρώπους. Αν τη ρωτήσεις για τη δουλεία της θα σου πει ΕΡΩΤΑΣ, αν τη ρωτήσεις για εκείνη, δεν θα σου πει… είναι σκορπιός! Πιστεύει στον Αι Βασίλη, τους πρίγκιπες – με ή χωρίς άλογο – και στα happy ending. Της αρέσει, βασικά το παγωτό, και να επιστρέφει στη βάση της, την αιώνια Ξεσσαλονίκη! Τους μήνες που δεν δουλεύει, θα την βρεις για καφεδάκι με φίλους.