Από μικρή ακόμα όταν βρισκόμουν στο δρόμο μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους, τα κτίρια, τα μέρη…γύρω μου και με τη βοήθεια κάποιας μουσικής υπόκρουσης να γεμίζω τον κόσμο γύρω μου με χρώμα και κίνηση. Ανατρέποντας την καθιερωμένη «μουντίλα» που υπάρχει γύρω μας, εξαιτίας των υποχρεώσεων και των προβλημάτων της καθημερινότητα. Έτσι, ήταν σχεδόν φυσικό να αγαπήσω τη «δουλεία» του Γρηγόρη Μασούρα, ο οποίος δεν δίνει απλώς χρώμα στους δρόμους της Αθήνας αλλά τους γεμίζει ζωή με ήρωες των παιδικών μας χρόνων!


   Ο Γρηγόρης Μασούρας έκλεισε τα 24 στις 27 Ιανουαρίου, τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στον Κάλαμο Αττικής και έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική!

Bday

   Πως όμως άφησε την πιο γλυκιά επιστήμη για να ασχοληθεί με το hobby του δηλαδή, τη φωτογραφία και πιο συγκεκριμένα το photoshop;

   Όπως μας εξηγεί όλα ξεκίνησαν το 2014, είχε αγοράσει ένα καινούριο κινητό και έβγαζε φωτογραφίες για να τσεκάρει την κάμερα κάνοντας βόλτα στους δρόμους της Αθήνας. Κάπου εκεί στον αθηναϊκό ουρανό εμφανίστηκε ένα σύννεφο που του θύμιζε τον Batman και το φωτογράφησε. Ναι..τόσο απλά! Γυρίζοντας στο σπίτι και ενώ έκανε edit την φωτογραφία αυτή, γεννήθηκε η ιδέα για το project #AnimationInReality και κάπως έτσι γέμισε τους δρόμους της Αθήνας με cartoons.

   Όμως τα cartoon αυτά ξεκίνησαν να «ταξιδεύουν», με αποτέλεσμα το project #AnimationInReality να αρχίσει να αντλεί τα θέματα του από περιοδικά, καμπάνιες, επιδείξεις, ταινίες, σειρές, εκδηλώσεις, τον κινηματογράφο, τη μόδα και το τραγούδι.

   Ο λογαριασμός του στο Instagram @greg_gr, μετράει  120 χιλιάδες followers, ενώ έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει αρκετούς διάσημους στο εξωτερικό καθώς κάνουν συχνές αναφορές στο όνομα του, με τελευταία αυτή του Marc Jacobs, την Παρασκευή ( 3/ 2), που  ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter την παρακάτω φωτογραφία:

Marc Jacobs

   Αυτό που ουσιαστικά κάνει ο 24χρονός Γρηγόρης, στο project του #AnimationInReality, είναι να μεταμορφώνει διασημότητες σε ήρωες της Disney από την Ποκαχόντας, τη Χιονάτη, τη Σταχτοπούτα μέχρι και την κακή μάγισσα! Η agathiara μας λοιπόν ήταν ένας από αυτούς τους τυχερούς καθώς είχε την τύχη να πέσει στα χέρια του!

   Όπως λέει ο ίδιος: «Ο απώτερος μου στόχος ήταν να απελευθερώσω την ενήλικη φαντασία χρησιμοποιώντας εργαλεία τα οποία μέχρι και τώρα ανήκαν σε νεότερα πλήθη»


Page: http://gregorymasouras.com/

Facebook Page: https://www.facebook.com/animationinreality/

Instagram: @greg_gr

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.