Ωραίο το «μπαμ» στην αλλαγή του χρόνου, ωραίο και το τσούγκρισμα των ψηλών κολονάτων ποτηριών, όμως την σαμπάνια που έμεινε τι θα την κάνουμε; Κρίμα είναι να την πετάξουμε, γι’ αυτό θα φτιάξουμε το πιο εύκολο γλυκό με σαμπάνια, Champagne jello shots, η αλλιώς ζελέ σαμπάνιας.
Τι θα χρειαστούμε:
2 φλιτζάνια σαμπάνια
3κτσ ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνη
Ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής σας (σταφύλι, μήλο συστήνεται)
Φύλλα χρυσού(προαιρετικά )
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά
Ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι σαμπάνιας με την ζάχαρη. Στραγγίζουμε την ζελατίνα και την ρίχνουμε στο μείγμα της ζεστής σαμπάνιας με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζελατίνα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαμπάνια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τα φύλλα χρυσού, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα σε ποτήρια σαμπάνιας κατά προτίμηση.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες.