Ωραίο το «μπαμ» στην αλλαγή του χρόνου, ωραίο και το τσούγκρισμα των ψηλών κολονάτων ποτηριών, όμως την σαμπάνια που έμεινε τι θα την κάνουμε; Κρίμα είναι να την πετάξουμε, γι’ αυτό θα φτιάξουμε το πιο εύκολο γλυκό με σαμπάνια, Champagne jello shots, η αλλιώς ζελέ σαμπάνιας.

Τι θα χρειαστούμε:

2 φλιτζάνια σαμπάνια

3κτσ ζάχαρη

3 φύλλα ζελατίνη

Ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής σας (σταφύλι, μήλο συστήνεται)

Φύλλα χρυσού(προαιρετικά )

champagne-jello-shots-recipe-1

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά

Ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι σαμπάνιας με την ζάχαρη. Στραγγίζουμε την ζελατίνα και την ρίχνουμε στο μείγμα της ζεστής σαμπάνιας με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζελατίνα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαμπάνια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τα φύλλα χρυσού, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα σε ποτήρια σαμπάνιας κατά προτίμηση.

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες.

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.