Όταν αγαπάς τον καλό καφέ, δεν έχεις παρά να τον αναζητήσεις! Επισκεφθήκαμε, λοιπόν, τα καφεκοπτεία Κυφωνίδη, στο κατάστημα της Μαρτίου, γνωστά στην πόλη για τον φρεσκοκομμένο και μοσχομυριστό καφέ τους σε εκλεκτές ποικιλίες. Ο υπεύθυνος του καταστήματος μας υποδέχθηκε με χαμόγελο και μας εξήγησε τα πάντα για τον καφέ, την κοπή και την κατανάλωσή του.

Τα καφεκοπτεία Κυφωνίδη μετράνε ήδη 50 χρόνια στον χώρο, με χαρμάνια από τη Βραζιλία, επιθυμώντας να μυήσουν το κοινό στις ποικιλίες του φρέσκου και  γεμάτου αρώματα καφέ.

Μπορείτε να βρείτε τα καταστήματα στην περιοχή της Μαρτίου (Μαρτίου 28), της Καλαμαριάς (Πασαλίδη 30), της Σοφούλη (Σοφούλη 17) και με ένα νέο κατάστημα που έρχεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πλούσια γκάμα σε μονο-ποικιλιακούς καφέδες και blends σίγουρα θα σας κάνει να μην ξέρετε τι να διαλέξετε, αφού θα βρείτε αρώματα και γεύσεις για όλα τα γούστα. Ο Colombian, ο Arabica και ο Ethiopian είναι τρεις από τις ποικιλίες που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε, ενώ αρώματα όπως του Grand Marnier, Φρούτα του Δάσους, Μπισκότο, αλλά και πιο κλασσικά όπως Βανίλια, Σοκολάτα, Φουντούκι, είναι διαθέσιμα τόσο σε καφέ Espresso αλλά και σε Φίλτρου.

Την αξία του ωστόσο δε χάνει ο παραδοσιακός ελληνικός ξανθός καφές, ο οποίος έχει και την περισσότερη ζήτηση από το κοινό, μιας και αποτελεί χαρακτηριστικό και αγαπημένο είδος στον φρεσκοαλεσμένο καφέ.

Φυσικά, τα καφεκοπτεία Κυφωνίδη προσφέρουν και καφέ take away, αλλά πιο πολύ αξίζει να καθίσει κανείς στα μικρά τραπεζάκια στο εσωτερικό και να απολαύσει τον καφέ του περιποιημένο και μερακλίδικο, από τα χεράκια του Μιχάλη (ίσως ο πιο επικοινωνιακός άνθρωπος στην πόλη – η υπόθεσή του ερευνάται από την επιστήμη). Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως στο κατάστημα της Μαρτίου λειτουργεί καθημερινό Happy Hour, από τις 14:00 μέχρι και τις 17:00 με όλους τους καφέδες μόνο με 1 ευρώ, ενώ με την ειδική κάρτα κερδίζετε στους 5 καφέδες τον 6ο δώρο!

Για όσους μανιωδώς ψάχνουν το φρέσκο και καλό καφέ, μία επίσκεψη θα σας αποζημιώσει.


Καφεκοπτέια Κυφωνίδη, 25ης Μαρτίου 28

Τηλ. 231 401 5550

Βρείτε τους στο Facebook: @kyfonidismartiou

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…