Νομίζω πως όλοι έχουμε βαρεθεί τα κλασικά παλιά στολίδια της μαμάς που στέκονται κάθε χρόνο αγέρωχα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού και της κουζίνας, και εκεί στο κομοδίνο τα ίδια αγιοβασιλιάτικα κεράκια.

Έτσι, σκέφτηκα φέτος να φτιάξουμε πιο πρωτότυπα στολίδια μόνοι μας με απλά υλικά για να δώσουμε μια άλλη χριστουγεννιάτικη νότα στο σπιτικό μας.

Δεντράκια – Κώνοι

Xωρίς κόστος, απλά με λίγα χαρτόνια μπορούμε να φτιάξουμε αυτά τα όμορφα δεντράκια – κώνους και να στολίσουμε κάποια άδεια επιφάνεια.

Βαζάκια στολισμένα

Ακόμη, άδεια βαζάκια μπορούν να γίνουν υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια αρκεί να βάλουμε λίγο ψεύτικο χιόνι και μικρά πλαστικά δεντράκια μέσα σε αυτά.

Γιρλάντες

Επίσης αυτές οι πράσινες γιρλάντες που περνάμε όλο το περίγραμμα όλων των επίπλων θαρρώ πως περιτυλιγμένες σε μια παλιά σκάλα μαζί με λίγα στολίδια θα ομορφύνουν μια γωνιά του σπιτιού.

Χριστουγεννιάτικα βάζα

Το ίδιο συμβαίνει και στα βάζα. Βαρέθηκαν να τους βάζουμε απλά τα γυαλιστερά λουλούδια με τις χρυσόσκονες και τα μεγάλα πράσινα φύλλα. Δώστε φέτος μι διαφορετική εικόνα στα βάζα σας χωρίς να χρειαστεί να αγοράζεται εποχιακά χριστουγεννιάτικα βάζα, αλλά γεμίζοντας τα περιμετρικά με γλειφιτζούρια.

Και καλές δημιουργίες!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.