Υποσυνείδητα από μικρή ηλικία, όλοι καταλαβαίνουμε την έννοια του ανταλλάγματος. Παίρνουμε και δίνουμε. Λίγοι είναι που μόνο προσφέρουν και πολλοί που μόνο εισπράττουν.

Όταν είμαστε παιδιά τρώμε το φαγητό μας για να κερδίσουμε την σοκολάτα που έπεται, διαβάζουμε για να ακολουθήσει η βόλτα στο πάρκο, συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να κερδίσουμε αυτό που επιθυμούμε από τους γονείς μας.

Το ίδιο κάνουν και αυτοί, «εκμεταλλεύονται» την αδυναμία μας και θέτουν συνεχώς δοκιμασίες. Αν κάνεις εκείνο, θα έχεις  το άλλο, αλλά αν δεν το κάνεις, η τιμωρία είναι αυτή. Διάλεξε!

Ακριβώς, διάλεξε! Έτσι είναι στην ζωή, διαλέγεις το μονοπάτι της πορείας σου. Στην διασταύρωση σκέφτεσαι πoιο είναι το όφελος και ποιο το χρέος σε κάθε πορεία, επιλέγοντας αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα.  Ταιριάζει καλύτερα; Το όφελος δεν είναι αντικειμενικό γι’ όλους; Μα δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα, δεν  δωροδοκούμε όλοι, ούτε δωροδοκούμαστε όλοι.

Μεγαλώνεις, ο κύκλος αναπτύσσεται, φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς, βρίσκεσαι εκτεθειμένος σε διαφορετικά μέτωπα, που το καθένα αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο. Έρχεται η ώρα που ο χαρακτήρας σου, σου αποδεικνύει ποιος είσαι! Το βράδυ πριν κοιμηθείς αναλογίζεται τις πράξεις σου, σκέφτεσαι τα σωστά και τα λάθη.

Το πρωί το ξανά σκέφτεσαι, άλλος εξωτερικεύει τα λάθη του, προσπαθεί να τα αλλάξει, άλλος δεν τα επεξεργάζεται καν, και ο τρίτος ο «χειρότερος» γιατί δεν πρόκειται για αγαθιάρη, τα επαναλαμβάνει. Μα δεν βλέπει ότι η συμπεριφορά αυτή τον οδηγεί σε αδιέξοδο συνέχεια; Δεν είναι η ζωή δύσκολη, εμείς την κάνουμε με τις επιλογές μας. Το ποσοστό της ατυχίας στα θέματα των σχέσεων είναι πολύ μικρό, όταν παρατηρήσουμε σαν τρίτο πρόσωπο την συμπεριφορά μας.

Ο χρόνος γιατρεύει πολλών ειδών πληγές, δεν ξέρουμε όμως αν θα μας επιστρέψει όσα είχαμε. Η καρδιά πονάει όταν πληγώνεται, πεισμώνει και δεν αφήνεται. Αν την σκεφτείς μόνο,  αφού πληγωθεί, μπορεί να μην γυρίσει ποτέ πίσω. Γιατί οι καρδιές δεν εξαγοράζονται, τα συναισθήματα δεν μετριούνται, οι λέξεις δεν σβήνονται και το μυαλό δυσκολεύεται να ξεχάσει.

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Dimitra Dimitriou

To “followyourdream” της ήταν η δημοσιογραφία, την οποία και ακολουθεί. Αν και ο χρόνος της είναι περιορισμένος, παραμένει δημιουργική, γεμάτη χαμόγελα. Θαυμάζει τους ανθρώπους που γοητεύουν με το μυαλό τους και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για την ζωή. Όσο εύκολα προσαρμόζεται τόσο δύσκολα αλλάζει συνήθειες στην ζωή της. Της αρέσει η λογική, η τάξη και έτσι λειτουργεί στην καθημερινότητά της. Δύσκολα αρνείται μια φιλική βραδιά και έναν απολαυστικό καφέ! Λατρεύει τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων που οδηγούν σε νέα ερωτήματα. Πιστεύει στο ''live it to believe it'' και έτσι θα βρίσκεται κοντά μας, να μας βάλει σε τάξη και να μοιραστεί κάθε τι που ζει και την προβληματίζει!