Μια καλή εποχή να βρει κανείς εξοχική κατοικία είναι αυτή του Μαρτίου ενώ μετά τον Ιούνη όσοι ενδιαφέρονται για μόνιμη, πολλά είναι τα σπίτια που ξενοικιάζονται με το τέλος της χειμερινής  σεζόν. Και εκεί που το βρίσκεις και λες να αυτό είναι, έτσι καινούριο, στην περιοχή που το θέλουμε, περίπου όπως το φανταζόμασταν, σου βγαίνει λίγο μικρό!

Κανένα πρόβλημα, τώρα που το βρήκαμε θα το χάσουμε;

Το πάν είναι η οργάνωση, χρειαζόμαστε πρακτικά αντικείμενα, έξυπνες ιδέες και λύσεις, κρυφούς χώρους αποθήκευσης, ανοιχτά χρώματα και το στουντιάκι σου θα γίνει παλάτι.

Τοίχοι ψυχιατρείου

Οι ολόλευκοι τοίχοι μπορεί να θυμίζουν ψυχιατρείο αλλά κάνουν τον χώρο να φαίνεται ένα με το ταβάνι συνεπώς ακόμη πιο μεγάλο. Στους μικρούς χώρους δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίξουμε με έντονα χρώματα σχέδια και μοτίβα στους τοίχους αλλά και γενικότερα στα έπιπλα καθώς θα μπουκώσουν και θα σκοτεινιάσουν τον χώρο. Για αυτό επιλέγουμε λευκά, μπεζ και παλ χρώματα κατά προτίμηση όχι ματ, αλλά σατινέ ώστε να αντανακλούν το φως. Ακόμη βάφουμε και το σοβατεπί και την γύψινη κορνίζα ώστε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση περισσότερου ύψους .

Χίλιους διακόσιους πενήντα έξι κόμπους το χαλί

Τα μπορτοβουργουνδοκεραμιδί και τα  μπλε σμαραγδοφολεγανδρί της Μυκόνου χαλιά ξεχάστε τα. Για να φανεί ο χώρος μεγαλύτερος δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις και αυτό θα επιτευχθεί αν διαλέξουμε χαλιά σε κοντινά χρώματα με το δάπεδο, χρώματα απαλά της ίδια χρωματικής παλέτας με το ξύλο του πατώματος ή του μαρμάρου.

Κουρτίνες στο ταβάνι

Όσο για τις κουρτίνες επιλέγουμε ελαφριά λεπτά υφάσματα που αφήνουν να τα διαπερνά ο  ήλιος και τις τοποθετούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον τοίχο και τις αφήνετε όσο πιο μακριές γίνεται , tip που κάνει το σπίτι να φαίνεται ψηλοτάβανο.

Έπιπλα στον αέρα

Τα έπιπλα που θα μας βοηθήσουν να φαίνεται ο χώρος πιο ανοιχτός και πιο μεγάλος είναι αυτά που έχουν ποδαράκια. Διαλέγουμε καναπέδες με ύψος από κάτω που δεν ακουμπάει η βάση τους στο πάτωμα ώστε να μπορούμε να βλέπουμε κάτω από αυτόν, το ίδιο και στις συρταριέρες  και στα τραπεζάκια σαλονιού. Ακόμη τα γυάλινα έπιπλα εξυπηρετούν ώστε να μην κλείνει καθόλου ο χώρος και να μην σταματάει το μάτι.

Μεγάλο δρόμο θα διαβείς

Διακοσμούμε τους τοίχους με πίνακες που απεικονίζουν  δρόμους, μονοπάτια, ορίζοντες οι οποίοι  θα δώσουν  βάθος και θα μεγαλώνουν το χώρο μας.

Φωτάκια παντού

Ο κάθετος κατευθυντικός κεντρικός φωτισμός σε έναν μικρό χώρο τον κάνει να φαίνεται ακόμη πιο μικρός και στενός. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να τοποθετήσετε σε διάφορες μεριές και γωνίες μικρά φώτα διαχυτικά που θα δημιουργούν την αίσθηση ενός πιο ανοιχτού και ευρύχωρου δωματίου.

Έξυπνοι χώροι αποθήκευσης

Και αφού κάναμε ότι μπορούσαμε για να φαίνεται το σπίτι μας όσο πιο μεγάλο γίνεται φροντίζουμε να αξιοποιήσουμε το κάθε έπιπλο, αντικείμενο και χώρο του σπιτιού προς αποθήκευση και εξοικονόμηση χώρου. Επιλέγουμε έξυπνα έπιπλα που μετασχηματίζονται και έχουν πάνω από μια χρήσεις ώστε να κερδίσουμε όσο είναι δυνατόν περισσότερη λειτουργικότητα και πρακτικότητα στο σπίτι μας. Κρεβάτια με συρτάρια, αποθηκευτικά σκαμπό, τραπέζια που μεγαλώνουν και μικραίνουν, κρυφά ράφια αλλά και η αξιοποίηση κενών τοίχων θα δώσουν στο μικρό σπιτάκι σας επιπλέον χώρο από εκεί που δεν το φανταζόσασταν .

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.